Hlavní obsah

Paráda! Mladé házenkářky čtyřikrát v řadě přejely silný Island

Čtyři zápasy, čtyři vítězství. A proti silnému Islandu, který patří mezi světovou házenkářskou špičku a je prolulý výchovou talentovaných hráčů a hráček. V Česku ale tentokrát narazil. Reprezentace juniorek a dorostenek sehrály se severským soupeřem po dvou zápasech a všechny dovedly do vítězného konce. „Podařilo se nám vyhrát vše, což je známka kvality. Jde bezesporu o velký krok dopředu," komentuje výkony mladých nadějí trenér juniorek Dušan Poloz.

Foto: Česká házenkářský svaz

Radost! České juniorky a dorostenky v přípravě proti házenkářkám Islandu zvítězily.

Článek

České juniorské a dorostenecké výběry si střihly dva zápasy s Islandem ve dvou dnech, Island přijel jako jeden z těžších soupeřů v rámci přípravného cyklu směřujícímu k mistrovství Evropy. „Je určitě dobře, že se s tak kvalitními soupeři můžeme potkávat," těšilo Poloze. Jeho juniorský celek nejprve těsně zvítězil 26:25, ve druhém utkání soupeře skolil 24:17. „Jsem vážně šťastný. Holky do puntíku plnily to, na čem jsme pracovali," rozplýval se 57letý trenér. „Jsem z našeho výkonu příjemně překvapený a také nadšený," dodal.

„Máme poměrně velkou základnu potenciálně vynikajících hráček. Tým má své kouzlo. Pracujeme s 35 až 40 hráčkami a chceme, aby z nich vyskočil během tohoto roku lídr. V obraně, v šatně, na tanečním parketu, to už je jedno," usmíval se kouč. „Chceme, aby se hráčky posouvaly a ve svých rolích postupně rostly."

Výsledky juniorské reprezentace
Česko – Island 26:25
Česko – Island 24:17
Výsledky dorostenecké reprezentace
Česko – Island 29:18
Česko – Island 28:14

Právě předchozí ročník juniorek zanechal na mistrovství světa loni v létě velkou stopu, když zopakoval historicky nejlepší umístění české kategorie U20 – 11. místo. Boj o medaile mu překazila jediná porážka z pěti zápasů skupinové fáze.

Foto: Česká házenkářský svaz

České juniorky a dorostenky v přípravě proti házenkářkám Islandu zvítězily.

Parádní březmový start v házenkářském podáníještě umocnil mladší, dorostenecký výběr, který proti Islandu také uspěl. Severskému sokovi Češky uštědřily debakly 29:18 a 28:14. „Jsme moc rády, že se nám podařilo zopakovat dobrý výkon. Znovu nastavit hlavu bylo složité," netajila trenérka Petra Vítková. „Na vítězství teď musíme navázat dobrou prací v klubech. Výsledky jsou pro reprezentace dobrým krokem, ale víme, že nás čeká tvrdá cesta s cílem v podobě letních šampionátů," pokračovala.

Dorostenky se představí v srpnu v Černé Hoře, juniorky odehrají mistrovství Evropy v Rumunsku během července.

Foto: Česká házenkářský svaz

Souboje bolely. České juniorky a dorostenky v přípravě proti silným házenkářkám Islandu zvítězily.

Nabitý házenkářský březen zakončí seniorská mužská reprezentace, která hraje ve středu 8. března rovněž s Islandem. V kvalifikaci a souboji o první místo skupiny ji požene brněnské červené peklo.

Reklama