Hlavní obsah

Pátý pokus basketbalistů Nového Jičína o sesazení mistra

PRAHA

Od roku 2004 kraluje Nymburk domácí basketbalové lize mužů. Popáté za tu dobu se ho v zítra začínající finálové sérii pokusí sesadit Nový Jičín, mistr však nechce připustit jinou variantu než šestý titul v řadě. Oba finalisté v letošním play off ještě nepoznali porážku, o ligové prvenství se ale hraje už na čtyři vítězné zápasy.

Článek

„Nový Jičín jsme v souboji o zlato tak trochu čekali a víme o jeho přednostech na rozehrávce či na postu podkošových hráčů. Záviset ale bude především na našem výkonu, obhajoba je jednoznačný úkol,“ říká nymburský trenér Muli Katzurin. Důležitost přisuzuje i kondiční připravenosti.

„Musíme do série vstoupit maximálně koncentrovaní, abychom zvládli oba domácí zápasy, které se hrají během 24 hodin,“ dodává kouč mistra s tím, že rotací hráčů se bude snažit dostat soupeře pod tlak a dávat co nejvíc jednoduchých košů. „Základem musí být fungující obrana.“

Geofin Nový Jičín se ale touží zbavit nálepky věčného korunního prince. „Za ty roky finálových soubojů je tam už velká rivalita. Nymburk je sice hodně kompaktní, ale my na každé pozici máme skvělou individualitu a na rozdíl od minulosti v nohou i stejný počet zápasů. Povedené koncovky v semifinále s Děčínem hodně pomohly sebevědomí,“ říká kouč Zbyněk Choleva s vírou, že novojičínská osa Ubilla, Walker, Šarovič podpořená Muirheadovou střelbou trojek a rychlým protiútokem by proti favoritovi mohla zafungovat.

Program finálové série play-off Mattoni NBL
pátek 22. května v 19 h a sobota 23. května v 18 h v Nymburce, pátek 29. května v 17.30 h a v sobotu 30. května v 18.15 h v Novém Jičíně, případně 3. a 10. června v Nymburce a 6. června v Novém Jičíně.
Vše vysílá živě ČT 4, jen třetí utkání 29. května nabídne až od 20.15 h ze záznamu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články