Hlavní obsah

Volejbalistky KP Brno se i přes výhru v Lajkovaci loučí s Pohárem CEV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalistky KP Brno vyhrály odvetu 2. kola Poháru CEV v hale srbského týmu Železničar Lajkovac 3:2 po setech 25:20, 17:25, 25:12, 20:25 a 15:13, ale v součtu s domácí porážkou 1:3 se český mistr pro tuto sezonu s evropskou scénou rozloučil. Aby si Brňanky vynutily takzvaný zlatý set o postup, potřebovaly vyhrát 3:0 nebo 3:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kateřina Pelikánová z KP Brno

Článek

Svěřenky trenéra Erika Nezhody k tomu dobře nakročily. Výborným útokem zaskočily chybující domácí tým a celkem bez problémů získaly první set. Od druhého dějství se ale začala projevovat větší zkušenost třetího celku srbské ligy, který tuto pasáž ovládl. Jenže Královo Pole se nevzdalo, bojovností, důrazem a kvalitním servisem dostalo srbský celek pod tlak a třetí sadu získalo pro sebe.

K udržení postupové naděje potřebovaly Brňanky vyhrát i čtvrtou sadu. Stáhly v ní pětibodové manko na 18:18, ale v koncovce jim došly síly a postup měl v tu chvíli jistý soupeř. Tie-break se tak stal jen formalitou a dospěl do dramatické koncovky. Královo Pole využilo hned první mečbol a rozloučilo se s pohárovou soutěží vítězstvím, teprve třetím v sezoně. Lajkovac se v osmifinále utká s italským celkem Chieri 76.

„Podali jsme výkon na hranici našich současných možností, musím ocenit bojovnost celého týmu. Je to pro nás velmi cenná výhra, protože v sezoně jsme jich zatím moc nezískali,“ řekl Nezhoda.

V Poháru CEV tak pokračuje pouze český vicemistr Šelmy Brno, který přešel přes maďarský Balatonfüred. Ve Vyzývacím poháru vypadl v 1. kole pražský Olymp s francouzským Nantes po dvou porážkách 0:3. Ve čtvrtek sehraje ve stejné soutěži domácí odvetu s PAOK Soluň lídr extraligy Prostějov, ale v Řecku prohrál 0:3.

Pohár CEV volejbalistek - odveta 2. kola v Srbsku:
Železničar Lajkovac - KP Brno 2:3 (-20, 17, -12, 20, -13).
Nejvíce bodů: Terrellová 20, Zelenovičová a Filipovičová po 10 - Jelínková 17, Kuníková 15, Körmendyová 13. První zápas: 3:1, postoupil Lajkovac.

Reklama