Hlavní obsah

Volejbalové vicemistryně mění kouče. Brněnských Šelem se ujal slovenský trenér Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalové vicemistryně republiky v minulém extraligovém ročníku mění trenéra. Tým Šelem povede v nové sezoně místo Ondřeje Bouly slovenský kouč Jaroslav Vlk, který se do Brna vrací po patnácti letech. Tehdy však působil v moravské metropoli u mužského celku.

Foto: Volejbal Brno

Jaroslav Vlk povede v nové sezoně volejbalistky brněnských Šelem.

Článek

„Ondra Boula avizoval, že čtyři sezony v extralize jsou pro něj už dost. Chce se věnovat mládeži. Jara Vlk je zkušený a prostředí u nás dobře zná,“ uvedl šéf brněnského klubu Martin Gerža na adresu nového kouče Šelem.

Vlk má nastavenou laťku hodně vysoko. Jeho nové družstvo podlehlo letos na jaře ve finálové sérii nejvyšší soutěže brněnskému rivalovi z Králova Pole až po pěti zápasech. „Klobouk dolů před tím, co holky v uplynulé sezoně dokázaly. Druhé místo bylo skvělé. Udělám maximum, abychom na něj navázali,“ předsevzal si jednašedesátiletý Vlk, který v minulosti trénoval na Slovensku v Žilině, Svidníku či Prešově.

V české elitní soutěži už vedl volejbalistky Frýdku-Místku. Působil také v Polsku a naposledy u prvoligových mužů Bučovic. Jako hráč reprezentoval devatenáctkrát Československo a dvacetkrát samostatné Slovensko.

Na novou štaci je natěšený, byť si uvědomuje, že se všechna družstva budou chtít na stříbrné medailistky v nadcházejícím ročníku extraligy vytáhnout. „V tom bude pro nás příští sezona náročnější. Ale budeme chtít minimálně do semifinále,“ stanovil si Vlk.

Z loňského kádru už nebude mít k dispozici Angelinu Dubianskou a i působení další ukrajinské volejbalistky Hanny Kyrychenkové v Brně je zatím nejasné. O případném pokračování Anety Havlíčkové v týmu Šelem je klub připravený jednat hned poté, co si bývalá reprezentantka doléčí zranění.

„Minimálně v úvodu sezony nám budou oproti minulému extraligovému ročníku chybět dvě kvalitní útočnice. Proto se poohlížíme po náhradě. Máme některé potenciální posily vytipované. Potřebujeme přivést nějaký stroj na body,“ usmál se Gerža.

Související témata: