Hlavní obsah

Charouzův tým chce v Le Mans atakovat elitní desítku

PRAHA

Nezvykle početné zastoupení bude mít Česká republika na startu slavného čtyřiadvacetihodinového závodu v Le Mans, jehož 75. ročník se ve Francii uskuteční o příštím víkendu. Prestižního klání se dokonce zúčastní i český tým Škoda Charouz Racing System, který bude startovat v nejvyšší kategorii a bude soupeřit s vozy bojujícími o absolutní prvenství.

Článek

"Mám radost, že náš tým bude startovat v tomto slavném závodě a navíc v nejsilnější kategorii. Už to je splněný sen," řekl manažer týmu Antonín Charouz na čtvrtečním setkání s novináři.

Poté, co byl jeho tým přijat do závodu, mluvil o tom, že by chtěl atakovat páté šesté místo, nyní své cíle mírně snížil. "V první řadě chceme dojet, ale rozhodně nepojedeme pomalu. V obrovské konkurenci nejen továrních, ale i dalších silných a zkušených týmů, pro nás bude velkým úspěchem desáté místo. Všechna další lepší místa by byla z kategorie snů," uvedl.

Za volantem monopostu Lola/Judd se budou střídat bývalý pilot formule 1 Alex Yoong z Malajsie, německý pilot Stefan Mück a Jan Charouz. Jedničkou týmu bude nejzkušenější Yoong, který Le Mans absolvoval již před rokem. Do cíle však po havárii nedojel. "Jsem rád, že mohu jet tento závod v tomto týmu a jsem optimista. Příprava dává předpoklady k dobrému umístění," řekl malajský pilot.

Českou republiku budou vedle týmu zastupovat na startu slavného vytrvalostního závodu zřejmě i Tomáš Enge, Jaroslav Janiš, Robert Pergl a Tomáš Kostka.

Reklama