Hlavní obsah

Jako bych jel se zataženou ruční brzdou, řekl Verstappen. Jeho kolega tvrdí, že by stejně nevyhrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to tuze dlouhá série 43 závodů, v nichž Max Verstappen v kuse bodoval. Lepší je v historii jen Lewis Hamilton, který to dokázal dokonce v 48 Velkých cenách. Po dvou letech ale Verstappen nemá nic, a když ostatní ještě bojovali o vítězství, on už v civilu dával rozhovory. Shořely mu brzdy, do boxů dojel v oblaku dýmu a na zpomalených záběrech byly vidět i šlehající plameny, které uhasili mechanici. „Je to sport, v němž hraje roli technika a takové věci se stávají. Je důležité, abychom pochopili, proč se to stalo,“ říkal po závodě.

Foto: Scott Barbour, ČTK/AP

Max Verstappen zdraví během Velké ceny Austrálie fanoušky

Článek

Byl logicky naštvaný, z úst mu zprvu vyletěla i ostřejší slovíčka. Když se ale Max Verstappen společně se svým závodním inženýrem podívali na data, brzy pochopili, proč Velká cena Austrálie dopadla v jeho podání tak, jak dopadla.

„Pravá zadní brzda zůstala zaseknutá. Její teplota začala stoupat, protože to bylo, jako bych jel se zataženou ruční brzdou. Proto byla jízda v některých zatáčkách divná a auto se chovalo zvláštně,“ vysvětloval.

Sám přiznal, že před startem bylo všechno v pořádku. „Byl jsem spokojený se vším, co jsme udělali.“ Jenže pak zhasla červená světla, on sešlápl plyn a tušil, že je zle. „Viděl jsem, že pravá zadní brzda zůstala zaseknutá.“

Ve vedení sice zůstal, ovšem na rozdíl od prvních dvou závodů sezony si nevyjel vteřinový náskok, kterým by se uchránil v následné DRS zóně. „Ještě je brzy, ale prozkoumáme to. Nevzpomínám si, že by se mi to někdy stalo,“ řekl o problému s brzdou.

Pozdější vítěz Carlos Sainz pak v rozhovoru říkal, že byla škoda, že Verstappen musel skončit, protože mohli svést pěkný souboj o prvenství. Ovšem Verstappenův týmový kolega z Red Bullu Sergio Pérez to vidí jinak. „Dnes jsme jako tým neměli tempo. Trápili jsme se hned od začátku a viděli jsme, že Ferrari i McLaren byly krok před námi.“

Když dostal od Sky Sports doplňující otázku, jestli by Ferrari vyhrálo, i kdyby Verstappen pokračoval, odpověděl: „Stoprocentně ano!“

Mimochodem, díky tomu, že za Ferrari triumfoval Sainz, zůstal Verstappen v čele šampionátu. Kdyby totiž vítězství připadlo druhému Leclercovi, byl by teď lídrem seriálu F1 on.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články