Hlavní obsah

McLaren prodloužil s Piastrim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stáj formule 1 McLaren prodloužila smlouvu s pilotem Oscarem Piastrim. Dvaadvacetiletý australský nováček se týmu upsal do konce roku 2026. Britská stáj o tom informovala na webu.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Australský pilot Oscar Piastri.

Článek

„Má obrovský talent, je důležitou částí týmu a na trati ukazuje, že má i velkou zásluhu na tom, jak se nám letos daří. Takže je skvělé, že jsme se domluvili na dlouhodobé spolupráci,“ uvedl šéf McLarenu Zak Brown.

„Vedení mi dlouhodobě dává najevo, že mi věří, a to jsem tady jen rok a půl. Hodně to pro mě znamená, takže se tady cítím jako doma a nebylo pro mě těžké se rozhodnout, jestli tady chci pokračovat,“ přidal Piastri.

V aktuální sezoně mu po 15 závodech patří se ziskem 42 bodů jedenácté místo. Nejlepšími výsledky Piastriho jsou druhé místo ze sprintu v Belgii a pátá příčka z hlavního závodu v Silverstonu. Na kontě má také tituly z formule 2 a formule 3.

Druhým pilotem McLarenu je Lando Norris, který má se stájí smlouvu až do konce roku 2025. Britský jezdec byl letos třikrát druhý a v průběžném pořadí je s 97 body osmý. Za titulem suverénně míří s 374 body obhájce Max Verstappen z Red Bullu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - sprint probíhá Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.