Hlavní obsah

Nad Ricciardem se stahují mračna. McLaren mu chce předčasně ukončit smlouvu

Australský pilot formule 1 Daniel Ricciardo je na odchodu z McLarenu. Podle serveru autosport.com s ním chce vedení předčasně ukončit smlouvu a pro příští sezonu místo něj angažovat Oscara Piastriho.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Australský pilot formule 1 Daniel Ricciardo je blízko odchodu ze stáje McLaren.

Článek

McLaren už údajně z Piastriho udělal rezervního jezdce a jednadvacetiletého Australana povýší, jakmile se s třiatřicetiletým Ricciardem dohodne na ukončení kontraktu, který má vypršet po nadcházejícím ročníku.

Piastri v roce 2020 získal titul ve formuli 3 a loni na něj navázal ve formuli 2. V příští sezoně měl ve stáji Alpine nahradit odcházejícího Fernanda Alonsa, talentovaný pilot to však popřel s tím, že na rok 2023 už s týmem podepsanou smlouvu nemá.

Ricciardo jezdí za McLaren od loňska, před tím závodil v týmech Toro Rosso, HRT, Renaultu a Red Bullu, v jehož barvách během pětiletého působení skončil konečném pořadí šampionátu dvakrát třetí.

Na kontě má osm vítězných Velkých cen, za poslední čtyři roky však vyhrál jen jeden závod loni v Monze. V probíhajícím ročníku je nejlepším Ricciardovým výsledkem šesté místo z Austrálie.

Reklama

Související témata: