Hlavní obsah

V úvodní den předsezonního testování formule 1 byl nejrychlejší Norris

Nejlepší čas úvodního dne testování na novou sezonu mistrovství světa formule 1 zajel na okruhu v Barceloně britský pilot McLarenu Lando Norris. Dopoledne byl nejrychlejší Charles Leclerc z týmu Ferrari, ale Norris odpoledne Monačanův čas vylepšil na 1:19,568.

Foto: Albert Gea, Reuters

Nejlepší čas úvodního dne testování zajel britský pilot McLarenu Lando Norris

Článek

Třetí skončil další pilot McLarenu Carlos Sainz ze Španělska před britskými piloty mistrovského Mercedesu, nováčkem v týmu Georgem Russellem a sedminásobným světovým šampionem Lewisem Hamiltonem.

Nizozemský mistr světa Max Verstappen z Red Bullu absolvoval nejvíce okruhů ze všech (147) na úkor rychlosti a zaznamenal devátý čas.

"Když se dívám na pit lane a vidím všechna ta různá auta, myslím, že nás čeká jedna z nejzajímavějších sezon, do jaké se budu pouštět," uvedl Hamilton. Formule 1 výrazným způsobem upravila pravidla a od nových regulí týkajících se aerodynamiky a velikosti kol si slibuje více soubojů kolo na kolo a předjíždění.

V Barceloně se bude testovat ještě dva dny. Další třídenní testování je naplánováno na 10.-12. března do Bahrajnu, kde se 20. března pojede úvodní Velká cena sezony.

Reklama