Hlavní obsah

Verstappenovi odmítli půjčit mercedes. Na šampiona F1 byl podle pravidel moc rychlý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři roky v řadě je mistrem světa ve formuli, letos zažil dokonce sezonu s rekordním počtem 19 výher, a tak by se zkrátka řeklo, že Max Verstappen má štempl i dostatek důkazů pro svůj řidičský um. Jenže znáte to – nařízení jsou nařízení a „úředník“ má vždycky pravdu, takže i frajer s 54 vítězstvími v F1 může narazit. A tak Verstappen před pár dny docela koukal v Portugalsku, když mu renomovaná autopůjčovna odmítla zapůjčit Mercedes AMG GT, protože je na Nizozemcův věk až „příliš rychlý“.

Foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen

Článek

Verstappen týden před Vánoci vyrazil se svými přáteli, mezi nimiž byl i otec Jos či Maxův manažer Raymond Vermeulen, třemi soukromými tryskáči do Portugalska, kde si na dva dny pronajali závodní okruh v Algarve. Na letišti ve Faru si už dopředu zarezervovali 20 vozů, které na dráze chtěli prohnat, jenže když k přepážce dorazil Max Verstappen, slyšel: Ne!

26letý závodník si totiž vyžádal Mercedes AMG GT, jehož maximální rychlost se pohybuje okolo 310 km/h. Ovšem podle pojišťovacích pravidel mu půjčovna auto odmítla pronajmout, protože ho může řídit jen osoba starší 30 let. Britského list The Sun, který s informací přišel, uvedl, že místo toho Verstappen dostal „pětkového bavoráka“ s maximálkou 250 km/h.

Onen mercedes si tak vypůjčil právě Verstappenův manažer Vermeulen.

„Maxe šokovalo, když mu řekli, že nemůže řídit mercedes, který chtěl. Je to zkušený jezdec F1, které je zvyklý na jízdu ve výkonných autech. Člověk žasne, že mu nebylo umožněno posadit se za volant tohoto auta. Takové jsou ale pravidla, tak se jich Max držel,“ cituje The Sun svůj zdroj.

Je to úsměvný příběh, protože Verstappen je dozajista lepší řidič než většina třicátníků a starších šoférů, což víceméně přiznal i tiskový mluvčí sítě autopůjčoven Sixt.

„Zaměstnanci pobočky v Portugalsku postupovali podle pravidel, která jsou zavedena kvůli pojištění. Abychom přímo na místě našli přijatelné řešení pro zákazníka, bylo panu Verstappenovi poskytnuto jiné prémiové auto. Na druhou stranu se mohou vyskytnou specifické okolnosti, které umožňují i jisté odchýlení od regulí. A to je jeden z takových případů.“

Mluvčí se pak Verstappenovi omluvil. „Auto si od nás může kdykoliv půjčit. Samozřejmě nemáme žádné pochybnosti o jeho jezdeckých schopnostech a jeho zkušenostech s výkonnými auty.“

Tak kdo ví, třeba se příběhu chytne Toto Wolff, šéf stáje Mercedes, a splní jezdci z konkurenčního Red Bullu jeho touhu zajezdit si se stříbrnými šípy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články