Hlavní obsah

Zprávy o Schumacherovi jsou lži. Bývalý šéf Ferrari promluvil o legendě F1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním z mála mimo úzký okruh rodiny, kdo má osobní přístup k těžce nemocné legendě formule 1 Michaelu Schumacherovi, který se už téměř deset let léčí po vážném zranění hlavy v naprosté izolaci od veřejnosti. Bývalý šéf stáje Ferrari Jean Todt nyní zpochybnil informace, které se o sedminásobném světovém šampionovi dostávají do médií.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher (vlevo) po boku Jeana Todta na archivním snímku z roku 2009.

Článek

Schumacher byl po vážném zranění hlavy při lyžování v Alpách z konce roku 2013 po několika hospitalizacích a operacích přemístěn do domácího léčení, kde se podle všeho pokouší ve spolupráci s rodinou a lékařským týmem o alespoň částečný návrat do normálního života.

Ovšem jakékoliv informace o jeho zdravotním stavu jsou v drtivé většině v rovině nepotvrzených spekulací. Manželka bývalého pilota Corina uvalila na zprávy o manželově zdraví embargo.

Nic konkrétnějšího nechce prozradit ani Todt, jenž coby dlouholetý blízký přítel může Schumachera osobně navštívit i po jeho úrazu.

„Nechte to v klidu a respektuje přání Coriny a dětí," uvedl 77letý Todt v rozhovoru pro italský list Corriere della Sera. „Všichni víme, že ta nehoda má svoje následky," pokračoval.

„A ti, co tvrdí, že vědí, jak na tom Michael je, nevědí nic. Já ho navštěvuji. Jeho rodina je i moje rodina," řekl rázně.

Jediné, co na nyní 54letého bývalého závodníka prozradil, byly jeho skutečné povahové rysy. „Pro mnohé byl Michael arogantní a nesnesitelný. Ale tohle nastavení mu pomáhalo skrývat jeho plachost. Býval vždy velmi pokorný a zpochybňoval sám sebe. Nikdy třeba neobvinil svůj tým, když mu v Silverstonu selhaly brzdy," připomněl ilustrativní příklad z britské GP, kde měl Schumacher v roce 1999 vážnou nehodu.

Reklama

Související témata: