Hlavní obsah

Čeští jezdci postoupili do finále Ploché dráhy národů

Čeští plochodrážní jezdci postoupili do finále Ploché dráhy národů. V dnešním semifinále ve Vojensu Václav Milík s Janem Kvěchem obsadili druhé místo o jediný bod za Švédy a vybojovali přímý postup. Členem týmu je i Petr Chlupáč, ale na dráhu se v Dánsku nedostal. Barážovou jízdu o zbylé postupové místo mezi třetím a čtvrtým týmem po základní části vyhráli obhájci titulu Britové, kteří porazili Francii. V základní části přitom byl o bod lepší soupeř.

Foto: www.speedway-prague.cz

Zaplněný pražský stadion, ilustrační foto.

Článek

Ze středečního semifinále postoupili přímo vítězní Australané a překvapivě druzí Finové, až v barážové jízdě si proti Němcům zajistili účast ve finále vysoce favorizovaní Poláci s dvojnásobným mistrem světa Bartoszem Zmarzlikem.

České duo vstoupilo do závodu nečekanou výhrou nad Brity a na vítězné vlně se drželo až do závěrečného duelu se Švédy, kterým podlehlo 3:5. Milík za večer vyhrál tři ze šesti jízd, Kvěch jednu, v počtu druhých míst byl poměr opačný.

Sedmičlenné finále se ve Vojensu pojede v sobotu a jistou účast v něm dopředu měli pořádající Dánové. Závodu bude po vzoru GP jednotlivců předcházet páteční juniorská týmová soutěž, ve které se představí české trio Kvěch, Chlupáč, Daniel Klíma.

Dnes měli ve Vojensu bojovat s Čechy také Slováci, ale na začátku týdne z Ploché dráhy národů odstoupili, protože po zranění hvězdného Martina Vaculíka neměli konkurenceschopný tým. Vítěz květnové české Grand Prix a třetí muž aktuálního pořadí mistrovství světa si v neděli při pádu v polské extralize mimo jiné zlomil lopatku. Slováky nahradili Norové, kteří při debutu v týmovém šampionátu skončili šestí.

Výsledky Ploché dráhy národů, mistrovství světa družstev ve Vojensu (Dánsko) - semifinále:
I: 1. Austrálie 35
2. Finsko 34
3. Polsko 31+7 v barážové jízdě o postup
4. Německo 30+2
5. USA 25
6. Ukrajina 18, Lotyšsko 16.
II: 1. Švédsko 35
2. ČR (Milík, Kvěch, Chlupáč) 34
3. Británie 31+7
4. Francie 32+2
5. Slovinsko 22
6. Norsko 18
7. Itálie 17.

Reklama

Související témata: