Hlavní obsah

Po defektu pád. Talentovaný jezdec neustál těžkou situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po předjížděcím manévru už to vypadalo, že zbytek jízdy může být klidný, ale přišel nečekaný pád. Divákům se zatajil dech nad nešťastným momentem, který potkal Wiktora Przyjemského v jednom z přípravných plochodrážních závodů v úvodu sezony v Polsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Przyjemski bude jezdit polskou extraligu nově za mistrovský Lublin, do kterého přišel coby juniorský týmový mistr světa a velký talent z Bydhoště. Osmnáctiletý mladík ale málem utrpěl zranění ještě před startem prestižní klubové soutěže, když se o víkendu vrátil na svou původní domácí dráhu v Bydhošti.

Ve své poslední jízdě začínal na třetím místě, záhy se ale dostal před Tima Soerensena. Když už se zdálo, že dojede za hlavní hvězdou Lublinu, mistrem světa Bartoszem Zmarzlikem, zčistajasna upadl po defektu řetězu či po zadření motoru. Podivně se zamotal do motocyklu, skončil v ochranné nafukovací bariéře. Za ním jedoucí Soerensen ho naštěstí minul.

„Nebýt defektu v poslední jízdě, bylo by to lepší,“ poznamenal na Facebooku ke konečnému 12. místu v závodě Przyjemski a oddechl si, že bez věší zdravotní újmy může vyhlížet další závody. Ten v Bydhošti vyhrál Zmarzlik.

Zatímco v Polsku už se plochodrážní sezona rozjela, v Česku se tak stane až dnes v Praze na Markétě, kde se od 18.00 pojede přebor ČR.

Reklama

Související témata: