Hlavní obsah

Drsná vzpomínka, prasklá helma. Před pražským plochodrážním víkendem má český talent velké přání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V generálce spousta bodů! A teď vyhlídka na další dva velké závody. Jan Kvěch zažije nabité dny. Vzpomínku na drsnou loňskou ránu může zasunout hluboké do paměti, je tu pro něj velká šance. Mladý český trumf má pro páteční i sobotní plochodrážní bitvy na pražské Markétě smělé přání.

Foto: @ facebook AK Markéta Praha

Jan Kvěch

Článek

"Samozřejmě chci dobrý výsledek! Díky za šanci, kterou jsem od pořadatelů zase dostal," říká Kvěch, který si při loňské premiéře s divokou kartou na Markétě oddechl po ráně do hlavy při pádu v úvodu závodu.

"Trošku mě tam Fredrik Lindgren pošťouchnul. Chtěl bych určitě poděkovat Maxi Frickeovi, který mě tam docela zachránil, když mě netrefil hákem (součástí motocyklu), ale jen nohou. I tak to ale byla slušná rána a praskla mi helma," líčil Kvěch po loňském dramatu v prvním ze dvou závodů na Markétě. Skončil tehdy třináctý, druhý den obsadil čtrnáctou pozici.

„Určitě budu čerpat zkušenosti z loňských závodů. I z chyb, které jsem udělal. A půjdu do toho naplno," přeje si Kvěch vzestup. Třeba až k branám semifinále pro osm nejlepších.

Velký pražský plochodrážní víkend
Pátek 27 května 18:45 SGP 2, MS juniorů - za ČR se kvalifikovalo trio Kvěch, Klíma, Chlupáč,
Sobota 28. května 18:45 Speedway Grand Prix - za ČR jede na divokou kartu Kvěch, náhradníky budou Klíma a Chlupáč
Vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu

Nebylo by to poprvé, kdy by se divoká karta nacpala mezi nejlepší, v roce 2017 se to povedlo i jinému českému jezdci Václavu Milíkovi. Ten tehdy nakonec obsadil třetí místo.

Kvěch zažívá v kariéře výraznější vzestup, získal titul mistra Evropy mezi jezdci do 19 let. Jezdí prestižní polské soutěže, v kvalifikaci letošního MS juniorů zazářil a vybojoval si suverénně místo v celém mládežnickém třídílném seriálu, který se nově jede v rámci prestižní GP. A právě v Praze začíná.

„Mezi juniory patří mezi největší favority," má jasno sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík. Společně s Kvěchem jedou juniorský závod další úspěšní kvalifikanti Daniel Klíma a Petr Chlupáč. V GP seniorů pak oba budou na pozici náhradníků.

Vyšla jim generálka minulý víkend v Pardubicích při ME družstev. Všichni tři výrazně bodovali, Kvěch byl dokonce stoprocentně úspěšný, vše vyhrál, ale vítězství a postup urvala nakonec v těsné bitvě vyrovnanější sestava Britů.

Pražský páteční juniorský závod i sobotní elitní GP začínají v 18:45. Vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu.

Jak podle vás dopadne česká divoká karta v GP?
Finále (1.-4. místo), bude to superúspěch
25,8 %
Semifinále (5.-8. místo), úspěch
19,4 %
Do 10. místa, slušná práce
25,8 %
Do 12. místa
19,4 %
Zopakuje své loňské maximum (13. místo)
6,5 %
Hůře než loni
3,1 %
Celkem hlasovalo 31 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články