Hlavní obsah

Motokrosař Michek se chce v Pacově přiblížit titulu mistra světa

Pacov

Česko bude o víkendu již potřetí v této sezóně hostit závod mistrovství světa v motokrosu. Po Lokti nad Ohří, kde se konal šampionát hlavních kategorií MX1 a MX2, a Jiníně, kde se sešli nejlepší světoví junioři, budou v Pacově bojovat o body jezdci ve třídě MX3.

Foto: archiv

Motokrosař Martin Michek.

Článek

Z českého pohledu bude závod na Pelhřimovsku nejzajímavější, neboť Martin Michek bojuje o titul mistra světa. Momentálně mu patří druhé místo v průběžném pořadí.

"Jsem Jihočech a Pacov je pro mě v podstatě domácí trať. Mám rád, když mi lidi fandí a v Pacově je vždycky perfektní divácká kulisa. Jedu tam s plným elánem a chci se poprat s Klemenem Gerčarem o světový titul," řekl Michek před startem.

Na Slovince Gerčara ztrácí úřadující vicemistr světa dvě Velké ceny před koncem MS 15 bodů. Do boje o titul chce ale ještě promluvit úřadující šampión Matthias Walkner z Rakouska, který je zatím třetí.

O body bude v Pacově usilovat hned patnáct českých motokrosařů. K pravidelným účastníkům Michkovi, Františku Smolovi, Petru Bartošovi a Petru Michalcovi se přidají díky divokým kartám například Michal Kadleček, Jiří Čepelák nebo Martin Žerava.

Představí se i Simonová

Součástí Velké ceny ČR budou i závody žen, ve kterých se představí Lucie Simonová, Tereza Hromková a Marika Mlýnková. Simonová jako jediná Češka dokázala v letošním MS již bodovat. "Pacovská trať sice nepatří k mým nejoblíbenějším, protože když se rozbije, je fyzicky strašně náročná. Určitě ale budu chtít dojet do desítky," uvedla Simonová.

Program zahájí sobotní tréninky a kvalifikace, hlavní závody třídy MX3 se jedou v neděli od 13:30 a 16:30.

Průběžné pořadí MS (po 7 z 9 závodů):
1. Gerčar (Slovin./Honda) 286
2. Michek (ČR/KTM) 271
3. Walkner (Rak./KTM) 254
...5. Smola (ČR/KTM) 166
8. Michalec (ČR/Honda) 129
11. Bartoš (ČR/KTM) 88
18. Neugebauer (ČR/Kawasaki) 42
21. Smitka (ČR/Kawasaki)
39. Kovář (ČR/Kawasaki) 15
48. Žerava (ČR/Suzuki) 12

Reklama

Související témata: