Hlavní obsah

V Pacově začne český motokrosový šampionát

V Pacově v neděli odstartuje sedmidílný seriál mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. V hlavní třídě MX3-Open bude obhajovat tituly z předchozích dvou let zkušený Jiří Čepelák a na úvod šampionátu se na Pelhřimovsku popasuje s účastníky mistrovství světa MX3.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Na startu budou aktuální lídr MS Francouz Milko Potisek, který by měl absolvovat celý seriál v dresu náchodského týmu UFO Racing, třetí muž klasifikace MS Martin Michek a sedmý Martin Žerava. Na celkové vítězství pomýšlí před sezónou Maďar Kornel Németh, který loni vévodil úvodu šampionátu, v jeho druhé polovině ale startoval v Kanadě, takže se cesta k titulu otevřela soupeřům.

Mezi favority patří i Slovák Martin Kohút, který loňskou sezónu vinou vleklého zranění vynechal. Do pořadí na stupních vítězů mohou promluvit také Petr Bartoš, Michal Kadleček, Petr Masařík a Petr Michalec.

Ve hře o titul minimálně deset jezdců

"Vzhledem k velké konkurenci nejen českých jezdců bude moje letošní obhajoba velmi obtížná. Ve hře o titul je minimálně deset jezdců. Ale doufám, že jsem v dobré formě a potvrdím ji už v Pacově," uvedl Čepelák.

Mezi favority třídy MX2 patří francouzský obhájce Florent Richier, Josef Kulhavý, Marek Sukup, Milan Špičák, Maďar Bence Szvoboda či Slovák Tomáš Šimko.

Reklama

Související témata: