Hlavní obsah

Prezident Autoklubu ČR se bude volit distanční formou

Valná hromada Autoklubu České republiky (AČR) se kvůli opatřením proti šíření koronaviru neuskuteční ani v náhradním termínu, kterým byla sobota 12. prosince. Zástupci české motoristické autority nedostali od ministerstva zdravotnictví výjimku pro uspořádání akce, a proto se rozhodli změnit formu jednání. Valná hromada se neuskuteční prezenční, ale distanční formou a delegáti budou rozhodovat mimo její zasedání.

Foto: archiv Jana Šťovíčka

Jan Šťovíček.

Článek

O tom, zda bude prezidentem AČR i nadále Jan Šťovíček, nebo uspěje jeho protikandidát Adam Eliáš, rozhodnou delegáti v hlasování 9. a 10. prosince ve 14 volebních místech po celé republice. Způsob potvrzení delegátů i formu volby prezídium Autoklubu specifikovalo již v předstihu a zveřejnilo na svém oficiálním webu.

"V tuhle chvíli nemáme jiné řešení. Vše je právně připravené tak, aby bylo vše v pořádku. Máme určené nezávislé volební komise, takže by neměl být žádný problém," řekl Šťovíček ČTK.

Jeho protikandidát rozhodnutí vedení AČR o změně formy valné hromady respektuje, rád by ale změnil několik podmínek konání akce. "Několik pravidel nahrává možným podezřením, proto jsem sepsal žádost na prezídium, abychom se je pokusili odstranit," uvedl Eliáš.

Pozastavil se zejména nad tím, že hlasování je dvoudenní a volební urny se budou přes noc "někde schovávat". "Hlasy se také nebudou sčítat na místě, ale odvážet do Prahy, kde budou den ležet a poté se budou teprve sčítat," řekl Eliáš.

Reklama