Hlavní obsah

Kopecký vede po první etapě Rallye Kanárské ostrovy

Las Palmas

Jan Kopecký má po první etapě Rallye Kanárské ostrovy v souboji pilotů fabií těsně navrch nad norským soupeřem Andreasem Mikkelsenem. Do sobotního finálového soutěžního dne půjde český pilot v roli lídra s náskokem sekundy a dvou desetin. Kopecký dnes vyhrál pět z devíti rychlostních zkoušek, Mikkelsen byl nejrychlejěí ve zbývajících čtyřech.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jan Kopecký.

Článek

Tovární pilot Škody Kopecký při letošní premiéře v IRC svádí s obhájcem titulu Mikkelsenem vyrovnanou bitvu a prakticky celý den strávil s minimálním odstupem na druhém místě. V závěru etapy si ale připsal třikrát za sebou nejrychlejší čas a v posledním testu se posunul před severského protivníka.

"Věděli jsme, že nás čeká souboj na ostří nože. Hlavní je neudělat chybu, která by nás připravila o body do hodnocení značek. Rozhodovat bude každá maličkost," uvedl Kopecký v tiskové zprávě.

Kopecký na asfaltových cestách na Kanárských ostrovech obhajuje druhé místo, v roce 2010 soutěž vyhrál. Oba lídři ve Fabiích S2000 soutěží prakticky už pouze mezi sebou, třetí v pořadí Luis Monzón ze Španělska s peugeotem ztrácí minutu a 40 sekund.

V sobotu je na programu zbývajících šest rychlostních zkoušek a 109 kilometrů.

Reklama

Související témata: