Hlavní obsah

Motocyklista Engel končí po technických problémech na Rallye Dakar

Motocyklový jezdec Milan Engel předčasně končí na Rallye Dakar. Po technických problémech nedokončil dnešní 5. etapu a v oficiální klasifikaci nemůže pokračovat.

Můžou za to problémy s benzínem? Milan Engel nedokončil pátou etapu DakaruVideo: Orion Moto Racing Group

 
Článek

Vedení týmu Orion Moto Racing Group (MRG) v průběhu dne věřilo, že s organizátorem vyjedná, aby mohl dál závodit, neboť k poruše motocyklu mělo dojít kvůli špatnému benzínu. Večer však na sociálních sítích oznámilo, že se to nepodařilo.

"Motorku máme zpět v bivaku a vzhledem k tomu, že Milan nedokončil etapu, tak nám za žádných okolností nedovolí pokračovat dál v oficiální klasifikaci," uvedli zástupci týmu,

Možnost domluvit se s organizátory navíc zkomplikovaly i změny v programu rallye. Kvůli nepříznivému počasí závodníci nemohou využít zázemí zatopeného bivaku v Davadmí a 6. etapa tak bude asi o 100 km zkrácena a poté se všichni přesunou do bivaku v Rijádu.

"První motorka tak vyjíždí na trať už ve čtyři hodiny ráno," podotkli představitelé MRG. "Pravou příčinu problémů budu vědět až v pátek. Jestliže budu pokračovat v závodě, tak mimo oficiální klasifikaci," doplnil je Engel.

Jednatřicetiletý motocyklista startoval na Dakaru podeváté, jeho dosavadním maximem je 15. místo z roku 2019. Po 4. etapě byl Engel třicátý.

Reklama