Hlavní obsah

GLOSA: Tlak se zvýší na Slavii i Spartu, důležitá bude hlava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přetahovaná o mistrovský titul ve fotbalové lize má grády, momentálně se extrémně zajímavě zašmodrchala, ovládají ji emoce a psychika. Sparta v sobotu bodově dotáhla Slavii, Letenští jsou povzbuzení, cítí krev, užívají si větší pohodu. Řada okolností hraje pro ně.

Foto: Sport.cz s využitím Vlastimil Vacek/Právo

Sparta je ve formě a bodově se dotáhla na vedoucí Slavii.

Článek

Tou hlavní je aktuální forma. Sparta vyhrála v lize posedmé za sebou, v sobotu udolala 2:0 Hradec Králové v jeho mladoboleslavském azylu. Nehrála nějak spektakulárně, nezářila, ale tři body získala. To je hlavní, ve finále je jedno, jak k nim dojdete.

Spartu zápas bolel, hradecký tým se se soupeři nikdy moc nemaže. Jestli byl záložník Votroků Jakub Kučera po zákroku na Kaana Kairinena správně vyloučen, zodpoví komise rozhodčích. Hostům přesilovka každopádně bodla a zase posílili své sebevědomí.

Rudí jsou nejblíže titulu od poslední mistrovské sezony 2013/2014. Momentálně drží trumfy, Slavii i Plzeň budou do konce základní části hostit doma. Vidina velkého triumfu je může obrovsky nakopnout, zároveň na ně bude stoupat tlak. Sparta už není ta vzadu, už není odepisovaná, ale je z ní favorit. Nebude snadné takovou pozici ustát, navíc náročnost zápasů bude pro partu trenéra Briana Priskeho stoupat.

Rozhodovat bude nejen kumšt na hřišti, ale i nastavení v hlavě. A zvládnutí vypjatých momentů. Slavia v Liberci emoce neukočírovala, v závěru v oslabení ztratila vedení a remizovala 2:2.

Sešívaným zavařil překvapivě jeden z protřelých bojovníků, Peter Olayinka naprosto nesmyslně vyjel po Giglim Ndefem a trknul do něj hlavou. Okamžitě byl vyloučen, vyfasuje jistě i dodatečný trest. Tohle se stalo za stavu 2:1 pro Slavii. Olayinka dosud svou situaci, kdy ví, že v létě odejde zadarmo do Crvene zvezdy Bělehrad, zvládal velmi dobře, dodával nadstavbu, příkladně se rval. Teď kardinálně selhal.

Slavia prohlubuje tápání na hřištích soupeřů a také na ni budou ještě doléhat větší a větší očekávání. Byla hlavním favoritem, teď se dostala do těžší pozice. Pořád ale platí, že má kvalitu a je schopná se nastartovat. Záleží na ní a na hlavách všech členů týmu i celého klubu.

Boj o titul zůstává otevřený.

Reklama