Hlavní obsah

GLOSA: Zkušenost i výstraha. Postup přes Panathinaikos má ale váhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup přes Panathinaikos má pro fotbalovou Slavii svou váhu, nebyl samozřejmostí. Slavná řecká značka hlavně v odvetě ukázala, že se po trpkých letech úpadku znovu rozmachuje a nabírá na síle. Průnik do posledního předkola Konferenční ligy, kde se sešívaní střetnou s polským Rakówem, je cenným povzbuzením. Duel v Aténách přinesl partě trenéra Jindřicha Trpišovského zkušenosti, zároveň je varováním.

Foto: S využitím ČTK/AP

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek

Můžete si stokrát opakovat, co vás čeká. Dobře víte, že na hřišti prožijete peklo. Možná je tenhle výraz v souvislosti se zápasem v Aténách až nadužívaný, ale sedí dokonale. Kdo divočinu, kterou fanoušci rozpoutali na starobylém stadionu Panathinaikosu, předtím nezažil, nemůže se stoprocentně připravit. Je fajn, jak to řada slávistů zvládla.

Vyčníval brankář Aleš Mandous. Rodáka z Nekmíře nerozhodilo nic. Salva piv, plastové láhve, zapalovače ani laser. Třicetiletý gólman prokázal, že je oprávněnou jedničkou Slavie. V důležitých situacích vytáhl klíčové zákroky, spoluhráči mu mohli děkovat.

Sestřih zápasu Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Mandous je oporou stejně jako například kapitán Tomáš Holeš či stoper Aiham Ousou. Tahle důležitá osa obstála. Slavii se také vyplatilo, že si dál drží objemný kádr. Borci z lavičky dodali přesně to, co bylo potřeba. Elán, kvalitu, pohyb. I to rozhodlo.

Vršovický celek tahle zkouška zocelí. Až příště slávističtí fotbalisté přijedou do podobně nenávistného prostředí, budou zase trochu lépe připraveni. Loni na podzim je, i když v poněkud jiném složení, zmáčknul v prvním poločase Feyenoord Rotterdam.

Ukázala se ale i negativa. Třeba že stoper Taras Kačaraba není v ideálním rozpoložení, že spolupráce na pravé straně potřebuje vybrousit nebo že pozice hrotového útočníka zůstává pořád rébusem, ačkoliv se Ondřej Lingr na netradiční pozici vydal do úmoru.

Aleš Mandous po zápase Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Výstrahy se objevily, ale pro Slavii je nejdůležitější, že jde dál. Postup do základní skupiny Konferenční ligy je jasným cílem. Pro sportovní růst Trpišovského družiny je nutností. Zkušenost z Atén může v tomhle úsilí jen pomoct.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články