Hlavní obsah

Ledový Peking. O prokleté poslední ráně s Jitkou Landovou a nejen o hokeji s Radkem Štěpánkem

Aktualizováno

Poslední rána v závodě na 15 kilometrů připravila biatlonistku Markétu Davidovou o olympijskou medaili, a tak Česko na první cenný kov z Pekingu ještě čeká. I na její vystoupení si moderátorka Lucie Černá spolu s bývalou reprezentantkou Jitkou Landovou posvítila v pondělním vysílání studia Ledový Peking na Sport.cz. Ve studiu se ale vystřídala hned celá řada zajímavých hostů. Záznam dnešního dílu najdete níže.

Záznam: Ledový Peking - 5. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Hned na úvod jsme přivítali speciálního hosta. Radek Štěpánek proslul nejen svým tenisovým uměním, ale také svou náklonností k lednímu hokeji. A tak jsme na něj s legendou Davis Cupu zavedli řeč.

O nástrahách posledních ran v biatlonu promluvila ve studiu Jitka Landová, bronzová medailistka ze Soči, která však na cenný kov stejně jako její tehdejší kolegyně stále čeká. Jak daleko je její "dodání"?

Výkon českých hokejistek pak v jejich třetím olympijském zápase proti Dánsku jsme rozebrali tradičně s bývalým reprezentačním koučem žen Petrem Novákem. A ten kromě pohledu na předvedenou hru nabídl také výlet do zákulisí a prozradil, jak moc se liší kabina ženského týmu od té mužské. A samozřejmě jsme se nevyhnuli ani podivnému covidovému skandálu, který způsobil duel mezi Kanadou a Ruskem.

Program se věnoval také závěrečnému vystoupení českého manželského páru curlerů, který zaujal příznivce v Česku. Redaktor Sport.cz Jan Škvor k tomu dodal aktuální informace i ohlasy Paulových.

Ledový Peking však tradičně nebyl jen o sportu. Specifika čínštiny jsme rozebrali se sinoložkou a překladatelkou Simonou Fantovou a kouzlo světoznámého čínského čaje zase s čajovým mistrem Jiřím Boháčem.

A nezapomeňte, že studio Ledový Peking startuje na Sport.cz od 13 hodin i zítra. Ve studiu se budeme těšit na Gabrielu Soukalovou, se kterou budeme samozřejmě řešit biatlon, hraje se další utkání hokejistek, a tak nebude opět chybět trenér Petr Novák. A spojíme se také s bývalým sjezdařem Petrem Záhrobským a snowboardový závod Ester Ledecké nám zhodnotí Petra Elsterová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články