Hlavní obsah

Ruské akvabely popáté za sebou vyhrály týmovou soutěž

Rio de Janeiro

Ruské akvabely popáté za sebou vyhrály týmovou soutěž na olympijských hrách. Stejně jako v Londýně byly stříbrné Číňanky, které na Rusky v součtu technické a volné sestavy ztratily více než tři body. Bezmála o čtyři body ale nechaly za sebou bronzové Japonky, jež na medailové příčce vystřídaly Španělky.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ruské akvabely při jedném z figur.

Článek
Fotogalerie

Rusky potvrdily svoji dlouhodobou nadvládu v tomto sportu. Jiné olympijské šampiónky byly pouze při jeho premiéře v roce 1996 v Atlantě, kdy zvítězily domácí Američanky.

Páté olympijské zlato získaly Natalja Iščenková a Světlana Romašinová, které v Riu společně vyhrály i soutěž dvojic. Stejný double zaznamenaly před čtyřmi lety v Londýně. V Pekingu byly členkami zlatého týmu.

Rusky byly po závodě nadšené nejen kvůli bodovému ohodnocení, ale také kvůli úspěchu choreografie ve volném programu, která byla hodně osobní pro trenérku Taťjanu Pokrovskou. "Když se nám musela věnovat a trénovat ho s námi, prožívala osobní drama v rodině. Celé se to v tom programu promítlo jako jeho hlavní sdělení," uvedla Iščenková.

Choreografii Rusky nazvaly Modlitba. "Myslím si, že se jedná o nejlepší program v historii synchronizovaného plavání," řekla Iščenková. Romašinová se radovala, že s Iščenkovou dosáhly už na pět zlatých. "Říkaly jsme si, že jich chceme mít pět, jako je počet olympijských kruhů," uvedla.

Rio de Janeiro - XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Plavání - synchronizované:
Družstva:
1. Rusko (Čigirevová, Iščenková, Kolesničenková, Packevičová, Prokofjevová, Romašinová, Šiškinová, Šuročkinová, Topilinová) 196,1439 bodu
2. Čína 192,9841
3. Japonsko 189,2056
4. Ukrajina 188,6080
5. Itálie 183,3809
6. Brazílie 171,9985
7. Egypt 155,5505
8. Austrálie 149,5000

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články