Hlavní obsah

Ruské fleretistky získaly na olympiádě v Tokiu zlato v soutěži družstev

Tokio/Praha

Ruské fleretistky získaly na olympiádě v Tokiu zlato v soutěži družstev. V dnešním finále porazily 45:34 Francii, která v této disciplíně vybojovala první medaili od roku 1984.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruské fleretistky slaví zlato.

Článek

Rusky navázaly na triumf z posledního mistrovství světa v roce 2019, kde ke zlatu přispěly i tři členky současné reprezentace Inna Děriglazovová, Adelina Zagidullinová a Larisa Korobejniková. V Tokiu je doplnila Anastasia Ivanovová.

Děriglazovová s Korobejnikovovou v Tokiu získaly už druhou medaili, když mezi jednotlivkyněmi obsadily druhé, respektive třetí místo. Celkem Rusko v Japonsku zaznamenalo v šermířských soutěžích pět medailí.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

V duelu o bronzu si Italky poradily 45:23 s Američankami a na stupních vítězů skončily na rekordní sedmé olympiádě za sebou. Italské šermířky navazovaly na zlato z Londýna 2012, před pěti lety v Riu de Janeiro stejně jako v roce 2004 v Aténách družstva fleretistek v programu her chyběla.

XXXII. letní olympijské hry:
Šerm:
Ženy - fleret družstva:
Finále:
Rusko (Korobejnikovová, Martjanovová, Zagidullinová, Děriglazovová) - Francie (Blazeová, Guyartová, Ranvierová, Thibusová) 45:34.
O 3. místo: Itálie (Errigová, Batiniová, Volpiová, Cipressaová) - USA 45:23.
Další pořadí: 5. Kanada, 6. Japonsko, 7. Maďarsko, 8. Egypt.

Reklama

Související témata: