Hlavní obsah

Tour mě ideálně připravila na OH, libuje si Nibali. Poslední týden už nepojede

Andorra la Vella

Ital Vincenzo Nibali je dalším cyklistou, který předčasně skončil na Tour de France, aby se mohl plně věnovat přípravám na olympijské hry v Tokiu. V nedělní 15. etapě v Pyrenejích bojoval šampion všech tří Grand Tours v úniku o dílčí prvenství a nakonec dojel jedenáctý. Do posledního týdne Tour už se nevydá.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Ital Vincenzo Nibali ve 14. etapě Tour.

Článek

"Myslím, že to byl skvělý způsob, jak se připravit, abych měl v Tokiu špičkovou formu. Tour každého nakopne, můžete se poměřit s těmi nejlepšími. Jel jsem Tour jinak než v předchozích letech, podobně jako před Riem v roce 2016," uvedl Nibali, který odstoupil z 33. místa průběžného pořadí Tour.

Šestatřicetiletý vítěz Tour z roku 2014 touží po olympijské medaili, která mu před pěti lety v Riu unikla. Za cenným kovem mířil v tříčlenné vedoucí skupince, ale upadl a zlomil si klíční kost.

Už o týden dříve opustil peloton "Staré dámy" Mathieu van der Poel, který předtím jel šest dní ve žlutém dresu lídra, aby se mohl připravovat na olympijský závod horských kol. Nizozemský univerzál si za to vysloužil kritiku belgické legendy Eddyho Merckxe.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články