Hlavní obsah

To jsou rozplavby, nebo finále? Zmatky v hlavě česká šampionka zahnala parádním časem

Tokio

Nezvyklý systém plaveckých soutěží přizpůsobený zámořským televizním společnostem někdy zmate i samotné závodníky. „Občas jsem měla v hlavě zmatek. Když jsem jela v  minulých dnech ráno na bazén a viděla závody, myslela jsem, že to jsou rozplavby, a až pak mi došlo, že to je finále," líčila česká jednička Barbora Seemanová. „Ale pro mě to nehraje roli, do každého startu jdu naplno," říkala.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Kraulařka Barbora Seemanová (ilustrační foto)

Článek

Večerní rozplavbu na své parádní trati 200 metrů volným způsobem zvládla skvěle, postoupila do semifinále, které poplave v úterý dopoledne japonského času, v Česku ve 3.36 v noci. Navíc zaostala výkonem 1:56,38 jen o jedenáct setin za svým českým rekordem a byla celkově sedmá.

„Jsem strašně ráda, soustředila jsem se hlavně na svůj pocit a tempo a na to, abych v rozplavbě posekala co nejvíc holek, čas mě mile překvapil," libovala si svěřenkyně Petry Škábové po svém prvním individuálním startu v nově vybudovaném Tokyo Aquatics Center.

Naděje pro Tokio

„Na první pohled mi ten bazén přijde krátký. Na hrách v Riu nebo olympiádě mládeže v Buenos Aires jsem byla nejdřív v šoku, že ten bazén je snad stometrový. Tady mám naopak příjemnější pocit. A kdyby na tribunách byli diváci, bylo by to hodně hustý," věděla dvacetiletá plavkyně, která nebyla jedinou postupující Češkou.

Na svých prvních olympijských her prošla jako poslední mezi semifinálovou šestnáctku na 200 m polohově Kristýna Horská v osobním rekordu 2:12,21.

Reklama

Související témata: