Hlavní obsah

Hloupá blondýno. Nezvládáš tlak. Hvězdná Shiffrinová zveřejnila drsné vzkazy

Byla žhavou adeptkou na jednu z hvězd her v Pekingu, ale zatím je Američanka Mikaela Shiffrinová jejich smutnou hrdinkou. Ze sebejisté slalomové suverénky, která oplývala stabilitou výkonů už jako teenagerka, se v Jen-čchingu stala bezradná a nešťastná lyžařka, která navíc čelí spršce nadávek od „fanoušků.“

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Mikaela Shiffrinová padá v kombinačním slalomu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - Ve slalomu a obřím slalomu mohla napočítat jen do pěti branek, než se nedobrovolně poroučela z trati.

Už to vypadalo, že ve sjezdu a super-G získala zpět jistotu, v polovině kombinace byla pátá a před svou parádní disciplínou jasnou favoritkou na obhajobu zlata.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová v kombinačním sjezdu za Češkou Ester Ledeckou zaostala.

Vše jí hrálo do karet, trať stavěl její kouč Mike Day. Shiffrinová se dostala za osudnou pátou branku, ale ne o moc. Další výpadek, další předčasný konec nadějí. „Co se stalo? Dobrá otázka," ušklíbla se.

Přes zjevné zklamání procházela mixzónou a ochotně odpovídala každému, kdo ji oslovil. „Trenéři u trati říkali, že tam byla nějaká díra, ale ta za to asi nemůže, když ostatní holky tam projely," věděla a jen pokrčila rameny nad kuriózní statistikou. „Šedesát procent mých nedokončených závodů připadá na olympiádu," spočítala.

To už nemůže být náhoda, i když Shiffrinová odmítá, že by vrcholnou akci nezvládala psychicky. „Ano, jsou momenty během her, kdy cítíte větší tlak a očekávání. Ale při samotných jízdách už nic takového nevnímám," ujišťovala a přemýšlela, co dál.

„Snad nebudu mít do konce kariéry samé nedokončené závody. V pátek půjdu zase na lyže a připravím se na týmový závod," vyhlíží svoji poslední šanci na medaili z Pekingu.

Mezitím ale na sociálních sítích zveřejnila reakce, které jí přišly po kombinaci. Hloupá blondýno. Máš, co sis zasloužila. Nezvládáš tlak. Tvůj čas nadešel, skonči. Tak zní jen slušnější ze vzkazů.

„Není to snadné, ale není to konec světa, když selžete. Proč se pořád vracím? Když vím, že bolest z pád je kolikrát větší než radost z návratů? Protože těch prvních devět branek dneska bylo úžasných, cítila jsme se jak v nebi. Tam chci zase být a já jsem strašně tvrdohlavá," napsala na sociální sítě a víc nesnášenlivé vzkazy nekomentovala.

Reklama

Související témata: