Hlavní obsah

Ozvali se kluci z Komety, gratuloval i trenér Kalous. Lidi na Slovensku z nás mají radost, ví Krištof

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset let. Tak dlouho čeká slovenská hokejová reprezentace na medaili z některé z velkých akcí. Teď jsou jí naši východní sousedé blízko, v Pekingu je v pátek od 5:10 SEČ čeká olympijské semifinále proti Finsku. Bude u toho i 28letý útočník brněnské Komety Michal Krištof.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Slovenský hokejista Michal Krištof, který hraje extraligu za Kometu Brno, v akci během čtvrtfinále olympijského turnaje. Tam Slovensko poslalo ze hry výběr USA.

Článek

PEKING (od našeho zpravodaje) - Krištof je jedním z deseti zástupců české extraligy ve slovenském výběru.

Došlo vám už, že na zimních olympijských hrách budete hrát o medaile?

Ve středu to byla obrovská euforie. Všichni nám psali, radovali jsme se s rodinami a se známými. Bylo to krásné, ale ve čtvrtek po tréninku jsme si řekli, že ještě nejsme na konci a je třeba se zkoncentrovat na další dva zápasy. Ty budou ještě těžší.

Ozvali se s gratulacemi i spoluhráči z Komety?

Ano, psali nejen kluci, ale upřímně gratuloval i trenér Kalous s tím, že máme makat dále. Potěšilo mě to.

Cítíte na tu dálku, jak vám fanoušci doma na Slovensku drží palce?

Myslím, že z nás mají radost. V semifinále jsme byli naposledy na MS 2012 (Slováci tehdy získali stříbro), což už je deset let. Všichni si to užívají a budou nám fandit. Doufáme, že se nám podaří obrovský úspěch.

Asistent kouče Ramseyho Podkonický říkal, že nebyl příliš spokojený s přístupem ke čtvrtečnímu tréninku. Že vás prý museli trošku dá do latě?

Neřekl bych, že do latě, ale trenér na nás apeloval, abychom se neuspokojili. Protože to trošku vypadalo, že už jsme spokojení s tím, kam jsme se dostali. Ale ještě není konec!

V čem spatřujete tu největší změnu, kterou si tým v Pekingu prošel po úvodních dvou skupinových prohrách s Finy a Švédy?

Před turnajem jsme měli jediný přípravný zápas a někteří z nás ho ani nemohli z nejrůznějších důvodů odehrát. V prvních dvou zápasech jsme dělali hodně chyb, měli jsme díry v systému a tým se teprve dával do kupy. Postupně jsme se ale zlepšovali a každý pochopil, že musíme hrát jeden za druhého. Díky tomu jsme se dostali až do semifinále.

Jste rád, že v něm narazíte znovu na Finy?

Vždycky je to 50 na 50. Je úplně jedno, proti komu hrajeme. Když budeme hrát svou hru, jeden za druhého, můžeme vyhrát nad kýmkoliv. Finové určitě nebudou koukat na to, že nás tady porazili 6:2. Půjdou do toho na sto procent, stejně jako my.

Které poučení jste si ze vzájemného zápasu vzali?

Ten zápas jsme nehráli dobře, hlavně ve středním pásmu jsme se dopouštěli velkých chyb a Finové jeli snad pětkrát sami na bránu. Poslední tři zápasy jsme se ale o hodně zlepšili v obranné fázi.

Reklama

Související témata: