Hlavní obsah

Ledový Peking. S Josefem Zajícem o čínském hokeji a špetka mystiky na konec

Aktualizováno

Druhý soutěžní den olympijských her v Pekingu je tady s ním i pravidelné studio Ledový Peking na Sport.cz. S moderátorem Radkem Šilhanem jsme se vrátili k mužskému skiatlonu a skokům na lyžích, posvítili jsme si na čínský hokej a lehce jsme zabrousili i do tradiční čínské mystiky a sportovní módy.

Záznam: Ledový Peking - 4. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Favorizovaný norský rychlík Johannes Hösflot Klaebo ve skiatlonu totálně propadl, naopak jeho velký vyzyvatel Alexandr Bolšunov měl svůj den a v prvním závodu na hrách získal se suverénním náskokem premiérové individuální olympijské zlato. Nejlepší z Čechů byl Michal Novák na 18. místě. První mužský závod jsme ve studiu rozebrali s majitelem bronzu ve štafetě na hrách ve Vancouveru Martinem Jakšem.

Stín tajemna se vznáší v Pekingu nad domácím hokejovým výběrem. Hokejisté Číny měli jisté místo v turnaji coby zástupci pořadatelské země, dlouho se ale spekulovalo, že je vzhledem k nízké výkonnostní úrovni nahradí Norové coby na žebříčku nejvýše postavený tým, který se na hry nekvalifikoval. Číňané se přitom přiučovali hokejovému řemeslu na Kladně pod vedením trenéra Josefa Zajíce a právě s ním jsme si o nevšedním mančaftu, v němž je pouze devět rodilých Číňanů, povídali.

S novinkami přímo z Pekingu se tradičně ohlásili naši reportéři Michal Osoba a Jan Škvor a ve studiu jsme se poté s návrhářkou Veronikou Štěrbovou ještě vrátili k módním aspektům olympijského oblečení a trendům, které se v kolekcích odrážejí. A astroložka Eva Joachimová nás provedla tradičním čínským zvěrokruhem a kalendářem, protože Čína jen před pár dny oslavila svůj Nový rok.

Na páté pokračování Ledového Pekingu se můžete těšit opět zítra ve 13 hodin. Další utkání čeká české hokejistky, a proto ve studiu nebude chybět trenér Petr Novák a také si budeme povídat o čínském čaji.

Reklama

Související témata: