Hlavní obsah

Soukalová u smíšené štafety trpěla. Svrběly jí ruce, posunovala závodníky po trati

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrý start českých biatlonistů na olympijských hrách v Pekingu si v sobotu nenechala ujít ani mistryně světa a trojnásobná olympijská medailistka Gabriela Soukalová. A jak někdejší hvězda světového biatlonu přiznala ve studiu Ledový Peking, u smíšené štafety jí pořádně svrběly ruce.

Biatlon mi chybí, přiznává Gabriela Soukalová a hodnotí výkon smíšené štafetyVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro české biatlonisty nebyl úvodní start v Pekingu vůbec povzbudivý. Dvanácté místo, střelecký propadák a tři trestná kola Mikuláše Karlíka a k tomu dosud konkrétně nevysvětlená chyba servisu, jenž poslal Markétu Davidovou na trať s lyžemi, na nichž vyhlášená běžkyně nebyla schopná držet tempo s konkurencí.

Nejen sami závodníci si asi začátek vrcholu roku představovali jinak. „Byl to dramatický závod, vítr si s podmínkami hodně hrál. A poslední kolo, to bylo hodně velké drámo," hodnotila Soukalová s úsměvem průběh závodu v sobotním vysílání Ledového Pekingu.

Světová šampionka má sama doma olympijské stříbro ze smíšené štafety ze Soči. A z vlastní zkušenosti tak ví, že úspěch v týmovém závodu může být pro členy reprezentace dobrým motivačním faktorem před individuálními závody. Nesáhli trenéři vedle už v samotné nominaci, když poslali na trať olympijského debutanta Karlíka? „Vlastně mě to nepřekvapilo. Možná bych to z pohledu trenéra udělala stejně," přemítala.

A ve vysílání mimo jiné přiznala, že jí u závodu pořádně svrběly dlaně. „Ohromně. Kdybych věděla, co mě v následujících letech (po ukončení kariéry) čeká, tak bych tam byla do padesáti. Někdy mi to opravdu chybí. A lidé se mi smějí, protože doma při sledování dělám pohyby za biatlonisty. Nedá se s tím přestat, jsem za ně strašně nervózní, různě se pohupuju a posunuju je po trati," vyprávěla.

A my můžeme prozradit, že Gabrielu Soukalovou přivítáme v Ledovém Pekingu opět v úterý 8. února, kdy je na programu vytrvalostní závod mužů a ženy v čele s Markétou Davidovou budou mít již svou nejdelší distanci za sebou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články