Hlavní obsah

Vítězný ryk v šatně? Ne, Češi křepčili už na střídačce! V kabině na to není čas, vysvětluje Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek vítězným nájezdem skolil Švýcary, o den později David Krejčí exceloval znovu. Největší hvězda české reprezentace na hrách v Pekingu gólem a dvěma asistencemi řídila bláznivou výhru 6:5 v prodloužení nad Rusy.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Čeští hokejisté slaví vítězství nad Ruskem

Článek

Peking (On našeho zpravodaje) - Hned čtyři ze šesti tref, včetně té olomouckého útočníka, vstřelili Češi v přesilovkách.

Co bylo klíčem, že vám tak skvěle vycházely?

Zaprvé každý viděl, že jsme to trochu vyměnili na modré. Kundrc (Kundrátek) má výbornou ránu. Pracujeme na tom pořád, dennodenně. Na zimáku, na hotelu, v kabině, na ledě. Takže jsme rádi, že se strávený čas před televizí a tvrdá práce na videu konečně odměnily. Stráča (asistent Straka) má při mítincích velké slovo. Spolu s Filipem (Pešánem). Stráča to hrál hrozně dlouho, dává nám dobré rady. Je na nás, abychom ještě dali hlavy dohromady a něco vyzkoušeli. Dneska to tam v přesilovkách napadalo, snad to tak vydrží i další zápasy.

I vy jste se z přesilovky prosadil, když jste na konci druhé třetiny srovnával na 2:2...

Sjel jsem si na nádhernou přihrávku od Červuse. Jenom jsem se snažil, abych to trefil trochu nad ledem. Díkybohu to tam spadlo.

Trenér Pešán o netradiční oslavě
Po vítězství nám tady pokřik chybí. Než jsme se všichni po výhře nad Švýcarskem dostali do šatny, už byla půlka kluků na kolech a různě jinde. Kluci si teď spontánně řekli, že by si potřebovali zařvat. Tak jsme sportovně počkali, až Rusové opustí led, aby to nevypadalo jako akt nerespektu. Zařvali jsme si na střídačce.

Cítíte, že mužstvo jde v Pekingu zápas od zápasu herně nahoru?

Gólově určitě. Věřím, jdeme postupně nahoru a že to bude pokračovat. Ale nebudeme si nic nalhávat. Vedli jsme 4:2 ve třetí třetině a najednou prohráváme 4:5. Nebylo to perfektní z naší strany. Rusové mají výborný tým, takové zápasy s nimi jsou vždycky speciální. Užijeme si vítězství, máme pár dní, abychom zregenerovali a připravili se na další zápas.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Filip Pešán na lavičce národního týmu

Užili jste si netradiční vítězný pokřik přímo na střídačce. Proč?

V nároďáku i v klubu jsme zvyklí, že když se vyhraje, zakřičí se v kabině. Ale tady, jak musíme chodit mixzónou pro rozhovory, tak hodně kluků je v kabině už svlečených, pak jsou tam dopingové kontroly, takže po utkání v kabině nemáme čas si k tomu něco říct. Tak jsme se sešli na střídačce a trochu jsme si zakřičeli.

V úterý vás čeká kvalifikace play off. Není komplikací, že jste nepostoupili rovnou do čtvrtfinále, které je na programu už o den později?

Tady není žádný lehký zápas. Nachystáme se, ať chytneme kohokoliv. Jestli chceme dojít daleko, musíme po té cestě porazit dobré týmy. Výhra nad Rusy nám dala sebevědomí, že to můžeme zvládnout.

Reklama