Hlavní obsah

Draci stále první, Sokol dál čeká na výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadstavba o titul v baseballové extralize má za sebou nekompletní 2. kolo. Po něm jsou na prvním místě stále obhájci titulu z Brna. Naopak na první výhru dál čekají baseballisté Sokola Hluboká.

Foto: baseball.cz, Robert Vávra

Střídačka Nuclears Třebíč stále v pozoru.

Článek

Draci kvůli pohárovým povinnostem rozehráli sérii s Třebíči již o den dříve. Zápas měli dobře rozehraný a dlouho mohli pomýšlet na 11. výhru v řadě. Jenže Třebíč dokázala otočit skóre z 0:2 na konečných 7:2 a ukončila tak dlouhou dračí sérii bez prohry. Velký podíl na ní měl Jake Rabinowitz, který zvládl odházet všech devět směn hostujícího týmu. Další dva zápasy série již ovládl favorit, Draci vyhráli 6:4 a 2:0.

První dva zápasy série mezi Hrochy Brno a Eagles Praha skončily vysokými výhrami brněnských baseballistů 10:0 a 13:4. Ve třetím utkání Hroši měli na kopci novou americkou posilu Matthewa Gilbertsona. Jenže ve čtvrté směně Pražané zásluhou odpalu Petra Zýmy a homerunu Jana Výbory stáhli dva body. Eagles navíc v osmé směně poslal do vedení 4:3 Gehrig Octavio, čímž dokonal vítězný obrat pražského týmu.

Hotel českých baseballistů v TokiuVideo: Tomáš Icík/ČBA

Pouze v sérii mezi Tempem Praha a Sokolem Hluboká se nepovedlo odehrát všechny tři zápasy. Pondělní duel byl totiž kvůli dešti odložen na jiný termín. Oba odehrané duely skončily výhrou Tempa 9:2 a 17:2. Na pálce se ve druhém utkání činil zejména Marek Minařík, jenž si připsal 3 hity, a Martin Zelenka, který odpálil tříbodový homerun. Tempo se díky dvěma výhrám vyhouplo na druhé místo tabulky nadstavby. Naopak Sokol nemá po pěti duelech ani jednu výhru.

Nadstavba baseballové extraligy o titul:
1.Draci Brno65183,3
2.Tempo Praha53260,0
3.Hroši Brno63350,0
4.Třebíč Nuclears63350,0
5.Eagles Praha63350,0
6.Sokol Hluboká5050,0

Reklama

Související témata: