Hlavní obsah

Francouzský ragbista udeřil manželku kvůli kouření a přijde o mistrovství světa

Francouzský ragbista Mohamed Haouas si kvůli domácímu násilí nezahraje na mistrovství světa, které se uskuteční v jeho vlasti v září a říjnu. Trenér Fabien Galthie mu oznámil, že ho na šampionát nenominuje.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský ragbista Mohamed Haouas

Článek

"Mluvili jsme spolu. Řekl mi, že to chápe a omluvil se hráčům i realizačnímu týmu," řekl Galthie na tiskové konferenci na adresu šestnáctinásobného reprezentanta.

Devětadvacetiletý ragbista minulý týden dostal u soudu rok vězení jako trest za to, že udeřil manželku. Proti rozsudku se odvolal a nyní je na svobodě. Podle médií udeřil Haouas svou ženu v obchodním centru poté, co ji viděl kouřit. Na sociálních sítích se objevilo video, jak ji pronásleduje, až manželka spadne na zem. Pak ji udeří a odtáhne pryč.

"Kouřit může, ale potíž je v tom, že mi lhala. Říkal jsem si, že když mi neříká pravdu o kouření, může mi lhát i o jiných věcech," uvedl Haouas, který předtím ženu nabádal, aby s kouřením přestala.

Kvůli násilí, kterého se dopustil na manželce, přišel i o plánované tříleté angažmá v Clermontu.

Haouas byl už v minulosti odsouzen za podíl na sérii vloupání do obchodů s tabákem a také za rvačku v pekařství. Pokaždé dostal podmínečný trest.

Reklama

Související témata: