Hlavní obsah

Lezkyně Eliška Adamovská obsadila na mistrovství Evropy páté místo

Sportovní lezkyně Eliška Adamovská obsadila na mistrovství Evropy páté místo v kombinaci, v níž se bude bojovat o medaile na olympijských hrách v Paříži. Třetí zlato v Mnichově získala hvězdná Slovinka Janja Garnbretová.

Foto: Roháčková Ivana, ČTK

Lezkyně Eliška Adamovská na ME v Mnichově.

Článek

Jednadvacetiletá Adamovská navázala na šampionátu na své výsledky z minulého týdne, kdy byla pátá v boulderingu a šestá v lezení na obtížnost. Právě z těchto dvou disciplín se nově skládá kombinace - loni na olympijských hrách v Tokiu a také na minulém ME 2020 v Moskvě, kde získala Adamovská bronz, bylo v kombinaci ještě lezení na rychlost.

Adamovská v dnešní soutěži ztratila v úvodním boulderingu. Ze čtyř boulderů zdolala pouze ten první, na kterém nezaváhala ani žádná z jejích sedmi soupeřek. Poté byla jednou ze dvou lezkyň, které nevyřešily druhý "problém", a následně neuspěla ani na zbylých dvou boulderech. Po úvodní části tak byla sedmá.

Foto: Roháčková Ivana, ČTK

Lezkyně Eliška Adamovská na ME v Mnichově.

V druhé části Adamovská potvrdila, že lezení na obtížnost je její silnější disciplínou, a posunula se pořadím vzhůru. Při své cestě se zastavila dva chyty pod vrcholem, na který dosáhly tři soupeřky, a díky dílčímu čtvrtému místu se celkovým ziskem 129,5 bodu posunula na páté místo.

Pozici nejlepší světové lezkyně potvrdila Garnbretová. Olympijská šampionka a vítězka obou předchozích mnichovských soutěží získala 199,9 bodu z 200 možných, jedinou ztrátu zaznamenala pokusem navíc v boulderingu. Stříbro získala její krajanka Mia Kramplová (180,9), bronz Rakušanka Jessica Pilzová (180,6).

Ve čtvrtek budou na mnichovském Königsplatzu bojovat o kombinační medaile muži s českým favoritem Adamem Ondrou.

Mistrovství Evropy ve sportovním lezení v Mnichově:
Ženy - kombinace:
1. Garnbretová 199,9
2. Kramplová (obě Slovin.) 180,9
3. Pilzová (Rak.) 180,6
4. Meulová (Něm.) 165,9
5. Adamovská (ČR) 129,5
6. Kazbekovová (Ukr.) 125,7

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.