Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Hlaváčková postoupila na Evropských hrách do finále

Moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková postoupila na Evropských hrách v Krakově do sobotních bojů o cenné kovy. Mezi osmnáctku finalistek soutěže, která je zároveň evropským šampionátem a v obou kategoriích se v ní bude rozdělovat osm účastnických míst pro olympijské hry v Paříži, se dostala poprvé v kariéře především díky skvělému výkonu v běhu se střelbou. Druhá česká reprezentantka Karolína Křenková v semifinále neuspěla.

Foto: Filip Komorous

Moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková postoupila na Evropských hrách v Krakově do finále

Článek

Sedmnáctiletá Hlaváčková zahájila semifinále v pondělí průměrnými body v základním šermířském kole, v dnešním bonusovém šermu další zásah nepřidala a figurovala na poslední příčce své semifinálové skupiny. Pořadím se neposunula ani po plavání a do závěrečného běhu se střelbou startovala jako osmnáctá. Na postupové příčky ztrácela půl minuty.

"To jsem si říkala, že už je celkem dost. Ale že budu věřit. Pak jsem zase v průběhu toho závodu věřit přestávala, ale v posledním kole to tam bylo přímo přede mnou. Tak se to nakonec dalo," řekla svazovému webu Hlaváčková, která v běhu se střelbou podala druhý nejlepší výkon ze všech 36 semifinalistek.

Do finále proklouzla jako předposlední osmá ze své semifinálové skupiny. Křenková byla ve druhé skupině na 16. místě daleko za postupem.

Reklama