Hlavní obsah

Náhrada za Koukala. Český badminton má nového šéfa

Éra olympionika Petra Koukala v čele českého badmintonu skončila, novým předsedou svazu byl zvolen Petr Martinec. Ten v tajné volbě porazil na mimořádné valné hromadě jediného protikandidáta Mojmíra Hnilicu. „Děkuji všem. Teď nás čeká hlavně práce a zase práce," prohlásil Martinec.

Foto: Český badminton

Systém péče o mládež a reprezentační výběry považuje nový předseda badmintonového svazu Petr Martinec za jednu z nejdůležitějších věcí.

Článek

Na valné hromadě badmintonového svazu se rovněž schválily nové stanovy a hlasovalo se také o novém složení výkonného výboru. Do něho se dostal Vít Dostál, Václav Drašnar, Petr Jedzok, Tomáš Knopp, Miroslav Loskot, Vojtěch Šelong a Marek Švábík. „Chtěl bych, aby extraliga byla výkladní skříní společně s Mezinárodním mistrovstvím České republiky a Mistrovstvím České republiky," prozradil své vize Martinec.

Nový šéf badmintonu má ve sbírce úspěchů dva tituly domácího šampiona ve čtyřhře, osm titulů mistra republiky ze soutěže družstev, ať už v roli hráče či trenéra. Zahrál si na mistrovství světa jednotlivců v roce 2001, s reprezentací získal bronzovou medaili na Helvetia Cupu. „Systém péče o mládež a reprezentační výběry považuji za jednu z nejdůležitějších, možná vůbec nejdůležitější věc a věřím, že stejné nastavení budou mít i ostatní členové výkonného výboru," dodal nový předseda badmintonového svazu.

Martinec nahrazuje ve vedení svazu bývalého reprezentanta a olympionika Petr Koukala, který se rozhodl na post předsedy rezignovat. „Udělali jsme kus práce, naplnili všech deset bodů vize, se kterou jsem spolu se svým týmem kandidoval. Potýkal jsem se neustále s tím, že velká část funkcionářů, trenérů a hráčů, se kterými spolupracujeme, není ochotná změnit své návyky. Každodenní negace, podezíravost, zpochybňování všeho, co děláte, zpomalovala práci a brala energii. Proto jsem se rozhodl rezignovat," uvedl Koukal v tiskové zprávě pro média.

Reklama