Hlavní obsah

Nejlepší česká squashistka Serme je těhotná a přerušila kariéru

Nejlepší česká squashistka Anna Serme je těhotná a přerušila kariéru. Rodačka z Krnova, které patří ve světovém žebříčku 55. místo, očekává prvního potomka s manželem a francouzským squashistou Lucasem Sermem. Informovala o tom v tiskové zprávě a oznámila, že po porodu plánuje návrat na kurty. "Dítě má přijít na svět v červnu. Nejpozději v září bych mohla začít trénovat a v roce 2024 stihnout mistrovství republiky," řekla Serme.

Foto: Irena Vanišová

Nejlepší česká squashistka Anna Serme je těhotná a přerušila kariéru.

Článek

Jednatřicetiletá squashistka se vloni v březnu vyhoupla ve světovém žebříčku až na životní 38. místo, což znamenalo druhé nejlepší české umístění v historii. Na červencových Světových hrách obsadila 18. příčku. V dalším posunu ale čtyřnásobnou domácí mistryni limitovalo zranění lokte.

"Moje pocity ze sezony jsou smíšené. Dostala jsem se do top 40, což bylo fajn. Umožnilo mi to jezdit na velké turnaje, na které jsem se ovšem nemohla dobře připravit," řekla Serme. Naposledy odehrála říjnový turnaj ve Švýcarsku. "Na kurt jsem šla přes bolest a těhotenství mě od ní vlastně vysvobodilo," doplnila Serme.

Foto: Irena Vanišová

Squashistka Anna Serme si zahrála na prestižním turnaji v Egyptě. (ilustrační foto)

Vedle přípravy na roli maminky se věnuje léčbě. Spolu s manželem Lucasem, kterému patří ve světovém žebříčku 43. místo, se přestěhovala do Prahy. Těhotenství pro ni představuje novou zkušenost. "Emočně to není pro sportovkyni jednoduché. Z vrcholového tréninku přejdete do nicnedělání. Jsem zvyklá být aktivní, ale teď jsem rychle unavená," řekla Serme, která se věnuje trénování juniorů a láká ji i role mentální koučky.

Věří, že jí přestávka s radostnou rodinnou událostí pomůže. "Narození dítěte pomůže získat nadhled. Myslím, že bych si pak squash mohla ještě více užívat," podotkla Serme.

K návratu na kurty ji motivují i příklady pětinásobné mistryně republiky Olgy Kolářové nebo Egypťanky Núr Tajabové. Opřít se může Serme i o manžela. "Podporuje mě a umožní mi, abych se připravovala dál. Vytvoříme tým, který se bude snažit o to, aby se povedlo, co budu chtít," dodala Serme.

Reklama

Související témata: