Hlavní obsah

Neskutečné momenty v UFC! Nejprve hrůzné zranění, poté dva parádní knokauty

Praha

Perný večer měla na programu nejprestižnější organizace MMA. Po dlouhé době se do hlediště vrátila divácká kulisa. Turnaj UFC 261 nabídl hned tři titulové zápasy. Na rozdíl od Valentiny Ševčenkové čínská zápasnice Weili Zhang neobhájila mistrovský pás. Závěrečnou tečkou pak bylo K.O., které Kamaru Usman doručil Jorge Masvidalovi. Tyto souboje kalilo pouze ošklivé zranění amerického veterána Chrise Weidmana.

Foto: Getty/UFC

Jorge Masvidal (vpravo) inkasuje rozhodující úder v zápase o mistrovský pás velterové divize s Kamaru Usmanem.

Článek

Kamaru Usman – Jorge Masvidal. Hlavní událost večera. Skvělá bitva nabitá emocemi. Odveta za vzájemné střetnutí z července 2020 se nekonala. Rozhodnutí přišlo ve druhém kole. Po vyrovnaném prvním kole přišlo nečekaně hladké rozuzlení. Americký ranař Masvidal provokoval na začátku druhé pětiminutovky svého soupeře. Odpověď přišla záhy. Nigerijský bojovník se po naznačení levého háku z přední ruky ponořil do masivního úderu ze zadní a poslal Američana k zemi.

Parádní moment přineslo první kolo titulového zápasu dámské strawweight. Americká vyzývatelka Rose Namajunasová po osmasedmdesáti vteřinách trefila čínskou bojovnici Weili Zhang parádním high kickem z přední nohy přímo na bradu a bylo hotovo. Pro Číňanku to byla teprve druhá porážka v její kariéře. Osmadvacetiletá americká bojovnice se při předávání pásu neubránila slzám štěstí.

Ženská muší váha novou šampionku nepoznala. Valentina Ševčenková připravila Brazilce Jéssice Andradeové doslova letecký den. Ve druhém kole si pak bojovnice z Kyrgyzstánu připravila krucifix, po kterém brazilskou zápasnici na zemi dobila tvrdými lokty. „Jsem připravena na kohokoliv. Nemám žádnou slabinu!" vzkázala Ševčenková svým potenciálním soupeřkám.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

Druhý zápas hlavní karty skončil v podstatě dříve, než začal. Mělo se jednat o reprízu deset let starého souboje, kdy byl Američan Chris Weidman prvním bojovníkem, který jamajského zápasníka Uriaha Halla porazil. Takový průběh odvety ale nečekal nikdo.

První kop amerického fightera znamenal doslova popravu, když si nešťastně zlomil holenní kost. Hall se ani nebránil, přesto bylo zranění šestatřicetiletého Američana naprosto fatální. „Je to bláznivý příběh, když on byl prvním soupeřem, který mě porazil. Nyní se ale cítím opravdu špatně a věřím, že bude brzy v pořádku," uvedl bezprostředně po zápase s plným respektem ke svému soupeř stejně starý rodák z Jamajky.

V prvním zápase hlavní karty porazil Anthony Smith Jimmyho Cruta. Pětadvacetiletého bojovníka nepustil do druhého kola rozhodčí kvůli zraněné noze. Pro Australana se jednalo teprve o druhou porážku v profesionální kariéře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články