Hlavní obsah

Nový design i obsah včetně podcastů. Vítejte na novém Sport.cz

Téměř po deseti letech měníme zásadním způsobem vzhled Sport.cz. A zároveň přidáváme nový atraktivní obsah. Ve větší míře se můžete těšit na analýzy od renomovaných expertů, komentáře, rozhovory i podcasty. V novém kabátu se Sport.cz představuje od 24. listopadu.

Foto: Sport.cz

Redesign webu Sport.cz

Článek

"Při vývoji nového webu jsme se soustředili na přehlednost, funkčnost a jasně rozpoznatelný design. S redesignem navíc došlo k výraznému rozšíření obsahu, na Sport.cz najdete nové formáty například v podobě stále populárnějších podcastů," vysvětluje Vojtěch Kostelecký, produktový manažer Sport.cz.

Nový vzhled přináší propracovanější podobu hlavní stránky. Ta je přehlednější, strukturovanější a nabízí přímý vstup do nejpopulárnějších sportů a soutěží. Změnou prošla i podoba sekcí a článků, u kterých je více prostoru pro doplňkové informace, a je zde i výrazně rozšířená nabídka kontextového materiálu. Navigace webem od článků k výsledkovým tabulkám je přístupnější a rychlejší.

Foto: Sport.cz

Redesign webu Sport.cz

Rychlé zpravodajství i hlubší kontext

Doposud byl Sport.cz zaměřený primárně na rychlé a aktuální zpravodajství. To samozřejmě najdete i po designové změně, obsah však bude širší. Redakce se více soustředí také na analýzy, komentáře a profilové rozhovory.

„Chceme čtenářům dodat kontext. Výsledky sportovních utkání jsou důležité, ale stejně podstatné jsou doplňující informace, zprávy ze zákulisí, dojmy přímých aktérů či analýzy zápasů. Chceme jednoduše přinést obsahovou nadstavbu," doplňuje Pavel Novotný, šéfredaktor Sport.cz.

Sport.cz posiluje i redakční tým. Ze sportovní rubriky MF DNES přestupuje renomovaný hokejový novinář Robert Sára. Fotbalové zpravodajství pak posílí neméně zkušený redaktor Jan Malý, který prošel deníkem Sport nebo Hospodářskými novinami.

V roli expertů na webu působí bývalý hokejista a komentátor Milan Antoš, fotbalový trenér Josef Csaplár, někdejší fotbalový reprezentant Jan Rajnoch a další.

Foto: Sport.cz

Redesign webu Sport.cz

Těšte se na nové podcasty

Se změnou designu dostanou na Sport.cz prostor i zmíněné podcasty. Fotbalové fanoušky potěší podcast Bodlo, pro ty hokejové je připraven podcast Za mantinelem. Ostatní sporty najdou svůj prostor v podcastu Mixzona. Na své si přijdou i fanoušci "sportu za displejem", Sport.cz bude přinášet také zpravodajství z oblasti e-sportu.

V příštím roce doplní web i zcela nová mobilní aplikace a dojde také k proměně a vylepšení výsledkové části webu včetně online přenosů z utkání.

Máte k nové podobě Sport.cz připomínky? Nenechávejte si je pouze pro sebe a napište nám na redesign@sport.cz.

Reklama