Hlavní obsah

Boxerský duel Klička s Valujevem se zasekl na penězích

HAMBURK

Dlouho očekávaný souboj boxerských hvězd těžké váhy Vitalije Klička a Nikolaje Valujeva je stále v nedohlednu, i když ruský obr prohlásil, že chce ukrajinského rivala vyzvat. Obě strany se sice dohodly na termínu zápasu, který by se mohl konat 29. května, ale nemohou se domluvit na podmínkách.

Článek

Kličkův management nabídl Valujevovi jako odměnu 2,5 milionu dolarů s tím, že jde o konečný návrh. Druhá strana požaduje ještě výnos z vysílacích práv pro Severní Ameriku a Rusko.

"Na to v žádném případě nepřistoupíme. Valujev už není mistrem světa, poslední zápas prohrál. Kdyby neměřil 213 centimetrů, nikdy takovou nabídku nedostane," řekl dnes agentuře SID Kličkův zástupce Bernd Bönte, jenž naznačil, že ruský boxer těží finančně ze svého vzezření, které mu vysloužilo přezdívku "Bestie z Východu".

Dodal, že na jednání nezbývá moc času. "Jednáme s dalšími dvěma soupeři a v pátek to potřebujeme uzavřít," prohlásil manažer.

Valujev o souboj s Kličkem, který má v držení titul mistra světa organizace WBC, hodně stojí. "Byl by to zajímavý zápas, na který boxerský svět čeká už řadu let," řekl deníku Bild.

Reklama