Hlavní obsah

Švédský útočník Von der Pahlen se vrací do Střešovic

PRAHA

Švédský florbalista Johan von der Pahlen se vrací po roční pauze strávené v celku IBK Handen do týmu českého mistra Tatranu Střešovice. Útočník, který pomohl pražskému klubu k triumfům v letech 2006 a 2007, se představí v dresu Tatranu už na turnaji Fortuna Czech Open, který se hraje v české metropoli od čtvrtka do neděle.

Článek

"Dohodli jsme se na jednu sezonu," uvedl pro ČTK prezident střešovického klubu Martin Vaculík. "Určitě to je pro nás velká posila. Johan ale musí trošku zapracovat na fyzičce," dodal Vaculík. Švédský florbalista zamířil loni zpět do své rodné země především kvůli dokončení studia.

Von der Pahlen v extralize nasbíral v 62 zápasech včetně play-off 145 bodů za 76 branek a 69 asistencí. Je další posilou Tatranu po útočníkovi Matěji Jendrišákovi z Třince a obránci Lukáši Brusovi z Brna.

Z hostování ve FbŠ Bohemians se vrátil také brankář Tomáš Kafka, roli hrajícího asistenta trenéra bude zvládat další vicemistr světa z roku 2002 bek Miroslav Hanzlík. Novým koučem se stal Karel Vancl, který vystřídal Petra Ďarmeka.

Klub naopak opustil na roční hostování do FBC Ostrava gólman Jiří Vochozka a do švýcarského Rychenbergu Winterthur zamířil obránce Adam Štegl.

Reklama

Související témata: