Hlavní obsah

Tanečníci Delobelová a Schoenfelder si na krasobruslařském MS upevnili vedení

GÖTEBORG

Francouzští tanečníci Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder předvedli na krasobruslařském mistrovství světa v Göteborgu nejlepší originální tanec kariéry a upevnili si průběžné vedení před finálovými volnými jízdami.

Článek

Loňští mistři Evropy nyní mají náskok 4,1 bodu před ruským párem Jana Chochlovová, Sergej Novickij, který na druhém místě vystřídal mladé Kanaďany Tessu Virtueovou a Scotta Moira. Ti však na Rusy před volnými tanci ztrácejí jen 0,45 bodu.

Z posledního místa pronikla do finálové čtyřiadvacítky pro volné tance také česká dvojice Kamila Hájková, David Vincour. Čeští tanečníci jedoucí na polku nenavázali na výkon z povinných tanců; Hájková při otočce ztratila rovnováhu a upadla. Bodová srážka je nakonec postup nestála, před maďarským párem Krisztina Bartová, Adam Tóth měli ještě rezervu 1,89 bodu.

České krasobruslení bude z jedenadvacáté příčky zastupovat také Barbara Silná, která však s partnerem Dimitrim Matsjukem reprezentuje Rakousko.

Taneční páry - po originálním tanci:
1. Delobelová, Schoenfelder (Fr.) 107,98 bodu, 2. Chochlovová, Novickij (Rus.) 103,97, 3. Virtueová, Moir (Kan.) 103,52, 4. Faiellaová, Scali (It.) 100,70, 5. Belbinová, Agosto (USA) 99,71, 6. Pechalatová, Bourzat (Fr.) 95,49, ...24. Hájková, Vincour (ČR) 65,97.