Hlavní obsah

VIDEO: Sníh protrhl střechu obrovského stadiónu v Minneapolis

PRAHA

O tom, co dokáže pořádná nadílka sněhu, se v neděli přesvědčili obyvatelé amerického Minneapolis. Střecha místního stadiónu pro americký fotbal totiž nevydržela nápor sněhové pokrývky a velká masa sněhu se doslova prorvala skrz obrovskou plochu ze skleněných vláken přímo na trávník připravený na večerní zápas.

Foto: ČTK/AP

Stadion Minneapolis Metrodome

Článek

Štěstím bylo, že na stadionu Minneapolis Metrodome v tu dobu ještě nikdo nebyl, zápas amerického fotbalu mezi Minnesota Vikings a New York Giants měl ale začít jen o pár hodin později. Vedení Národní fotbalové ligy (NFL) už duel přeložilo na pondělí na stadión v Detroitu.

Hala Metrodome byla v Minneapolis otevřena v roce 1982, přičemž na její stavbu bylo použito přes dvanáct tisíc tun oceli. Do jeho hlediště se vejde 64 tisíc diváků, kteří zde už viděli Super Bowl, All-star game baseballové MLB, nebo finálové turnaje basketbalové NCAA.

Americkým středozápadem se v neděli přehnala sněhová bouře, kterou zaplatili životem čtyři lidé. Nefungovala letecká doprava, téměř dva tisíce letů bylo kvůli špatné viditelnosti zrušeno. Jen v Minnesotě bylo na některých místech přes půl metru sněhové nadílky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články