Hlavní obsah

Pistolář Rampula byl sedmý na MS a těsně mu uniklo místo na OH

Pistolář Matěj Rampula obsadil na mistrovství světa v Káhiře sedmé místo v rychlopalbě a těsně mu uniklo účastnické místo na olympijských hrách. Ta se rozdávala čtyři a český střelec byl v redukovaném pořadí smolně první pod čarou.

Foto: denik.cz/Nicolo Zangirolami

Matěj Rampula

Článek

Rampula byl nejprve pátý v kvalifikaci a ve čtyřčlenném semifinále ještě před poslední položkou držel druhé postupové místo do finále. Klesl ale na konec výsledkové listiny se stejným výsledkem, jakého dosáhl ve druhém semifinále Číňan Lu Č'-ming. Ve prospěch asijského soupeře při remíze v boji o poslední postupové místo na OH v Paříži 2024 rozhodl lepší výsledek v kvalifikaci, v níž byl o bod čtvrtý. Šampionem se stal Korejec I Kun-hjok.

Smůlu měli i puškaři Petr Nymburský, Jiří Přívratský a František Smetana, které na pátém místě dělil jediný bod od postupu do boje o bronz. Titul získali favorizovaní Norové.

Mistrovství světa v sportovní střelbě z puškařských a pistolových zbraní v Káhoře:
Muži:
Rychlopalná pistole: I Kun-hjok (Korea) - Bessaguet (Fr.) 31:30, 3. Bašir (Pák.), ...7. Rampula, v kvalifikaci Podhráský, 24. Strnad (všichni ČR)
Družstva:
Libovolná malorážka 3x40 - finále: Norsko (Larsen, Claussen, Hegg) - Francie 16:12, o 3. místo: Indie - USA 17:15, ...v kvalifikaci 5. Česko (Nymburský, Přívratský, Smetana).
Ženy:
Družstva:
Sportovní malorážka 3x40 - finále: Německo (Beerová, Müllerová, Janssenová) - Švýcarsko 16:4, o 3. místo: Čína - Norsko 17:7, ...v kvalifikaci 12. Česko (Blažíčková, Brabcová, Brázdová).
Sportovní pistole - finále: Čína (Čchen Jen, Liou Žuej, Siao Ťia-žuej-süan) - Indie 16:0, o 3. místo: Německo - Maďarsko 17:5

Reklama