Hlavní obsah

Pistolář Rampula má zlato z univerziády, Přívratský vystřílel v Číně bronz

Střelci Matěj Rampula a Jiří Přívratský se postarali o první medaile pro českou výpravu na Světové univerziádě v čínském Čcheng-tu. Rampula potvrdil roli favorita soutěže v rychlopalné pistoli na 25 metrů a vybojoval zlato, vlajkonoš Přívratský přidal bronz v třípolohové malorážce.

Foto: denik.cz/Nicolo Zangirolami

Český střelec Matěj Rampula na archivním snímku.

Článek

Rampula, mistr Evropy i vítěz závodu Světového poháru, porazil ve finále s nástřelem 29 Nikitu Čirjukina z Kazachstánu (27). "Medaile si hodně vážím. My střelci neprojevujeme při závodě tolik emoce, ale ze zlata mám opravdu radost, protože další šanci vyhrát ho na univerziádě už mít nebudu," uvedl pátý střelec světového žebříčku ISSF v tiskové zprávě České asociace univerzitního sportu.

Přívratský, rovněž student Západočeské univerzity v Plzni, v třípolohové malorážce skončil třetí s nástřelem 448 za vítězným Indem Aišvarím Tomarem (461,1) a Američanem Gavinem Barnickem (458,6). Z medaile měl český olympionik radost, ale ne ze svého výkonu ve finále. "Závodím tady s novým střeleckým oblekem a nejsem si úplně jistý, jestli funguje, tak jak bych si představoval. Asi to bude chtít ještě trošku zajet," řekl.

Na letní univerziádě startuje více než stovka českých sportovců. Z té předchozí v roce 2019 v Neapoli přivezli Češi sedm medailí (2-2-3).

Reklama

Související témata: