Hlavní obsah

Rozpadající se bota? Před finále nic měnit nemůžu, usmívá se nahrávačka Šelem Šmídová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem padly po napínavé bitvě až v pátém finálovém utkání na hřišti městského rivala v Králově Poli a na extraligové prvenství nakonec nedosáhly. V této sezoně už nechtějí volejbalistky Šelem Brno, které v dosavadním průběhu play off ještě neprohrály, ponechat nic náhodě. K úvodnímu duelu série o titul proti Liberci, který začne v hale v Kounicově ulici v pondělí v 18 h, nastoupí před svými fandy s jednoznačnou touhou pozvednout po jejím skončení poprvé v historii klubu nad hlavy mistrovský pohár.

Foto: VK Šelmy Brno

Nahrávačka Pavla Šmídová věří, že volejbalistky Šelem oslaví premiérový extraligový titul v historii klubu.

Článek

K tomu musí některý z obou finalistů uspět ve třech zápasech. „Druhé semifinále se protáhlo na pět utkání. To, že naším soupeřem bude Dukla Liberec, víme až od čtvrtečního večera. Hrozně se už na finále těšíme. Je super, že začínáme doma. Věříme, že do něj vstoupíme vítězstvím,“ vyhlíží nahrávačka Šelem Pavla Šmídová již netrpělivě start úvodní finálové bitvy o zlaté medaile.

Kapitánka Brňanek Ivona Marková si pochvaluje, že její družstvo letos zvládlo extraligové čtvrtfinále s Přerovem i semifinále s pražským Olympem v nejkratší možné době. „Na rozdíl od loňska je to pro nás zatím takové poklidné a pohodové play off. Díky tomu jsme získaly dost času na odpočinek. Kéž by to takhle pokračovalo i ve finále,“ přeje si.

Podle kouče volejbalistek brněnských Šelem Jaroslava Vlka bude klíčové, zda se jeho svěřenkyním podaří eliminovat soupeřovu univerzálku Nikolu Kvapilovou. „Když se daří jí, daří se i celému libereckému družstvu. A taky naopak. Dukla vyniká výbornou obranou na síti, avšak já jsem přesvědčený, že máme natolik kvalitní a zkušený tým, že si s tím poradíme,“ očekává trenér.

Brněnské volejbalistky, které jednoznačně ovládly základní část nejvyšší soutěže, se nehodlají ve finále spoléhat na jakékoliv zvláštní rituály. V případě Šmídové se však jeden vyvrbil poněkud mimoděk. „Rozpadá se mi bota, ale rozhodně se nechystám jít si koupit novou obuv. Nejde přece, abych před finále měnila něco, v čem se mně doteď dařilo,“ usmívá se bývalá reprezentantka, která v minulosti působila mj. v Itálii či Polsku.

Sestra hokejisty brněnské Komety Tomáše Vincoura netají, že si svého sourozence trochu dobírá, že má mnohem delší sezonu než on. „To ale není letos zdaleka poprvé. Tomáš se navíc rozhodl před několika dny po vyřazení Komety ve čtvrtfinále extraligy ukončit hráčskou kariéru. Rázem jsem tudíž momentálně jediným profesionálním sportovcem v naší rodině. Takže to chce nějaký úspěch,“ uvítala by jednatřicetiletá Šmídová.

Sama ani po případném zisku titulu s vrcholovým volejbalem ještě seknout nehodlá. „Budu určitě pokračovat i v příští sezoně,“ prozradila v předstihu.

Po pondělním premiérovém střetnutí bude finále extraligového play off volejbalistek pokračovat ve čtvrtek v Liberci, kam se brněnský klub chystá vypravit pro fanoušky autobus. Hrát se bude určitě ještě i třetí zápas v neděli znovu v hale Šelem. Případná další dvě finálová utkání budou na programu 24. 4. v Liberci a 28. 4. v Brně.

Reklama