Hlavní obsah

Rusky mi přály smrt. S takovou agresivitou jsem se nesetkala, říká ukrajinská mistryně světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačilo fandit někomu jinému než Ruskám a už byl oheň na střeše. Ukrajinská mistryně světa v moderní gymnastice Hanna Rizatdinová se svěřila, s jak drsnými reakcemi se setkala loni v létě během olympiády v Tokiu.

Bývalá ukrajinská gymnastka Hanna Rizatdinová.

Článek

Rizatdinová ukončila aktivní kariéru v roce 2017 s bohatou medailovou sbírkou na kontě, z níž vyčnívá zlato z MS a bronz z olympiády v Riu. Během her v Tokiu otevřeně podporovala Izraelku Linoy Ašramovou, která ukončila 21 let dlouhou ruskou nadvládu ve víceboji.

„Až" na druhém místě skončila favorizovaná Dina Averinová z Ruska, bronz získala Běloruska Alina Harnasková.

„Podporovala jsem ji a pogratulovala přes sociální sítě. Byla jsem z jejího vítězství šťastná, protože se konečně v našem sportu něco změnilo," vysvětlovala Rizatdinová v rozhovoru přes youtube.

Reakce Rusek ji hodně zaskočila. „Bylo to poprvé, co jsem jejich agresivitu zažila. Byly to gymnastky, kterým bylo čtrnáct až šestnáct let. Vyhrožovaly mi, jak si vůbec můžu něco takového dovolit, že přece ruské gymnastky jsou nejlepší. Přály mi smrt," uvedla.

„Ještě bych dodala, že od žádné ruské gymnastky samozřejmě nepřišlo ani slovo na podporu Ukrajiny. Všeobecně velká část ruských a běloruských sportovců podporuje režimy ve svých zemích," dodala.

Reklama

Související témata: