Hlavní obsah

Tragédie. Mladý šampion se omylem zastřelil při lovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět sportovní střelby, která je v Česku populární hlavně díky olympijským vítězům v trapu Jiřímu Liptákovi a Davidu Kosteleckému, zasáhla smutná zpráva. Italský juniorský šampion ve skeetu Cristian Ghilli omylem sám sebe postřelil do břicha při lovu s přáteli. Svým zraněním podlehl.

Foto: @cementerio, Twitter

Juniorský šampion Cristian Ghilli se omylem střelil do břicha a zemřel.

Článek

Řadu úspěchů měl za sebou, ale v devatenácti letech jich měl i spoustu před sebou. Po nešťastném incidentu už však žádný nepřidá. Juniorský šampion z mistrovství světa i Evropy ve skeetu Cristian Ghilli šel s přáteli potrénovat do lesa, jenže když se skláněl pro náboje, z jeho pušky omylem vyšel výstřel.

Sám sebe postřelil do břicha, což mělo fatální následky. Jeho přátelé sice okamžitě přivolali záchranáře, kteří Ghilliho převezli do nemocnice, ale i přes veškerou snahu lékařů, kteří se při operaci snažili zastavit krvácení, střelec zemřel.

Lítost nad ztrátou talentovaného sportovce vyjádřil i prezident Italské střelecké federace Luciano Rossi. „V tváří tvář tragédii, která nás všechny rozesmutnila, vyjadřuji hlubokou soustrast," stojí v jeho oficiálním prohlášení.

Reklama