Hlavní obsah

Chaloupek, Kukučka, Vachoušek… Expert hodnotí potenciál ligových mladíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou mladí a výrazní. Chybějící zkušenosti nahrazují elánem, a když udělají chybu, dá se jim odpustit snáz než veteránovi. Řeč je třeba o mládencích z Teplic, kteří v posledním ligovém kole pomohli k cenné remíze 0:0 se Slavií. Zajímavých zelenáčů je víc, najdete je i v dalších týmech. I o tom se mluvilo v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl bývalý reprezentant Jan Rajnoch.

Teplické naděje Vachoušek, Chaloupek nebo Radosta. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
Článek

Je mu teprve dvacet, ale hraje s přehledem mazáka. Stoper Štěpán Chaloupek patří k lídrům teplické defenzivy: v lize chyběl jen minutu a v týdnu dostal další pozvánku do reprezentační jednadvacítky. „Chaloupek je příkladem toho, že potenciál českých stoperů je solidní. A nejen jich, máme na čem stavět,“ řekl Rajnoch.

„Chaloupek zdaleka není sám. Plzeň má Hranáče, v Hradci Králové se daří Čihákovi a nadějné stopery mají i třeba Pardubice, kde střed obrany drží Halinský s Kukučkou, což je ročník 2004,“ připomněl Rajnoch.

Teenager Ondřej Kukučka fotbalově roste raketovou rychlostí, z posledních pěti ligových zápasů odehrál čtyři celé. „Je jasné, že chyby přijdou, ale tím si prostě musíte projít. Baví mě, že se Kukučka nebojí vyvézt míč a nebojí se hrát. Přesně, jak to chce pardubický trenér Kováč, který mladé kluky hodně posouvá,“ ocenil Rajnoch. „Rozvíjí je i třeba na úkor výsledku, čímž dělá velkou službu pro celý český fotbal.“

Totéž se týká i zmíněných Teplic, kde vyrůstá několik pozoruhodných mladíků. „Velkou nadějí do budoucna jsou kromě Chaloupka třeba Radosta, Beránek či Vachoušek,“ vyjmenoval Rajnoch.

Útočník Tadeáš Vachoušek byl hodně vidět v nedělní bitvě se Slavií: na konci první půle neproměnil penaltu a ve druhé byl u několika teplických tutovek. „Že šel v devatenácti na penaltu proti Slavii? Vzal si míč velice správně: v zápase byl výrazný a věřil si. Vybral si stranu, jenže brankář Mandous si ji bohužel pro něj vybral taky,“ poznamenal Rajnoch. „Klobouk dolů před Vachouškem, vůbec bych mu to nevyčítal. Takových penalt ještě nedá…“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.