Hlavní obsah

O prognózách v play off, probuzené Kometě i sparťanské mašině, která se umí zakuckat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím to byla jen předehra, teď už ale opravdová hokejová symfonie začíná. Extraliga v pátek rozjede čtvrtfinále play off, osm týmů stále věří v titul, a tak je logické, že právě vyřazovací boje jsou i hlavním tématem podcastu Za mantinelem, který se na webu Sport.cz pravidelně věnuje hokejovému dění. Tentokrát dílem provázejí redaktoři Martin Kézr a Robert Sára a odhadují, jaký průběh a co by jednotlivé série mohly nabídnout.

Kouč Pardubic Radim Rulík odmítá, že by jeho tým byl favoritem play off

 
Článek

Nejdřív souhrn: už v pátek se rozjedou série Pardubic s Olomoucí a Vítkovic s brněnskou Kometou. Od neděle se přidá také Sparta s Třincem a Hradec Králové s Libercem. Koho reportéři favorizují? Poměrně jasno mají o postupu Pardubic a Sparty.

„U série Sparty s Třincem bych zkusil dát do každého kanónu jeden náboj. Do toho sparťanského bych dal hlad po úspěchu. A teď jeden do toho třineckého. Sparta už v minulosti v play off několikrát ukázala, že pokud to nejde úplně lehce a soupeř se do ní umí zakousnout, tak s tím má potíže. Vzpomínám, jak na ni vyzrála Kometa i Liberec a mám pocit, že je to v té sparťanské mašině zakódováno. Pokud budeme trenéra označovat za vrchního mechanika, tak je na něm, aby to odšteloval. Protože Třinec je přesně tým, který umí nasypat písek do oleje," varuje však Kézr.

Zároveň sice Třinec může těžit ze zkušeností, což prokázal v předkole proti omlazenému Litvínovu, nicméně víc aspektů hraje pro Spartu. Podobné je to i v případě Pardubic, které na konci základní části klopýtaly, ale kouč Radim Rulík umí tým na play off vyladit, což v minulosti na svých štacích prokázal.

Byť Rulík nyní říká: „Favorit v žádném případě nejsme. Pokud bychom měli takhle přemýšlet, tak to je cesta do pekel. Favorit je každý, kdo do play off postoupí. Liberec, Hradec, Třinec, Sparta, Brno, to jsou všechno strašně silná mužstva. Kdokoliv chytne formu, tak může kohokoliv porazit."

Vážně?

Těžko předvídatelná je pro oba novináře série mezi Hradcem Králové a Libercem, zvlášť poté, co Bílí Tygři přežili v předkole svou klinickou smrt. Proč by ale mohli uspět a proč by naopak mohl uspět Hradec, uslyšíte v podcastu.

Stejně jako o vzkříšené brněnské Kometě, za kterou teď skvěle chytá Dominik Furch, expert na play off.

Reklama